Potpisan Temeljni ugovor između SPC i Crne Gore

Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve potpisan je u Podgorici.
Temeljni ugovor su u Vili "Gorica" potpisali patrijarh srpski Porfirije i crnogorski premijer Dritan Abazović.
Vlada Crne Gore, a ni Srpska pravoslavna crkva nisu ranije zvanično najavili dolazak patrijarha Porfirija u Podgoricu i tačan datum potpisivanja Temeljnog ugovora nije bio javno saopšten.
Manja grupa građana protestuje u blizini Vile "Gorica" protiv potpisivanja Temeljnog ugovora, a policija je blokirala prilaz vili, prenose crnogorski mediji.
 
Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač ranije je najavio da će Temeljni ugovor sa SPC biti potpisan u prvoj polovini avgusta, ističući da ne vidi potrebu da se bilo šta menja u tekstu tog dokumenta koji je usvojila Vlada Crne Gore.
 
Vlada Crne Gore usvojila je Temeljni ugovor 8. jula, a premijer Abazović i predsednik Crne Gore Milo Đukanović saglasili su se 19. jula da ugovor još jednom treba da provere pravni eksperti. 
  • SPC = mafija

    03.08.2022 14:51
    Svaki ugovor se može raskinuti, tako da podrška za građansku Crnu Goru, slobodnu od srbijanskog terora.
    Jednom ćemo ga se svi osloboditi, želim vam da budete brži od nas, Vojvođana.
    Terajte to.
  • Pa da

    03.08.2022 11:07
    Strano-plaćena firma je potpisala ugovor sa distributerima dobara Južne Amerike. Vrlo zanimljivo!
  • aleksandar

    03.08.2022 10:33
    šta
    milo , jel živ il ga hapse !hehehe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.