Hronologija dešavanja na Cetinju: Ubica pokazivao promene u ponašanju, imao zakazan pregled

Crnogorska policija objavila je hronologiju dešavanja na Cetinju.

Crnogorska policija saopštila je da, na osnovu prikupljenih saznanja, postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B, koji je na Cetinju ubio 10 osoba, koje su ukazivale na promene u njegovom ponašanju, ali ne i na potencijalno izvršenje zločina, kao i da je tim povodom bio zakazan njegov specijalistički pregled.

Ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano da su postojali raniji konflkti, niti bilo kakav prethodni napad u poslednjem periodu V.B. na porodicu podstanara i zato ne treba dovoditi u uzročno-posledičnu vezu ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda, navela je Uprava policije.

Na osnovu do sada sprovedenih uviđajnih radnji, uključujući i izjave i prikupljena obaveštenja, V.B. je u petak oko 15:30 obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, zbog zaštite oštećenih i svedoka, nije objavljen, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući ubio porodicu koja je kod njega stanovala. Tom razgovoru je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba policija, zbog razloga bezbednosti, ne želi da se za sada izjašnjava, ali koji potvrđuju prethodne navode.
 
Kada je policija stigla, V.B. (34) je pucao na njih, a oni su uzvratili sa oko 20 metaka. Prilikom razmene vatre, jedan policajac je pogođen u glavu, a uviđajem je utvrđeno da je jedan od metaka koji su ispalili policajci ispalili teško ranio V.B.
 
Policija ističe da, nakon razmene vatre njihovih pripadnika i ubijenog V.B, "shodno njihovim izjavama i izveštajima", u jednom trenutku on više nije upotrebljavao oružje. To potvrđuje i izjava svedoka, koji je telefonom razgovarao sa V.B. i ovaj mu je rekao da je ubio veći broj lica, da je teško ranjen i da misli da neće preživeti.
 
U saopštenju se ističe da se i dalje utvrđuju okolnosti da li je smrt V.B. nastupila kao posledica teškog ranjavanja ili naknadnog projektila, koji je za na sada tačno neutvrđen način ispalio građanin i da, u tom smislu, policija ima određene podatke i indicije koji se proveravaju daljim policijsko-tužilačkom aktivnostima.
  • Pawlle

    13.08.2022 21:58
    Kod nas se uvek leci posledica a ne uzrok tako kao posledicu imamo ovu vlast...
  • Steva

    13.08.2022 21:56
    Lovac
    Tip je bio lovac. Sadista. Željan krvi. Bez empatije. Šta je čudno u tome što je pušku okrenuo ka ljudima? Okruženi smo hiljadama takvih spavajućih psihopata.
  • Losi zakoni

    13.08.2022 21:01
    Kod takvih vidljivih promena raspolozenja kakvo zakazivanje pregleda, valjda treba da se reaguje odmah.
    Kod nas dok osoba sa nekim psihičkim poremecajem ne ugrozi nekog, policija ne moze da reaguje i odvedu osobu na prinudno lecenje( ovo znam iz iskustva).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.