Preminuo španski pisac Havijer Marijas

Španski pisac Havijer Marijas, čiji su romani prevedeni na više od 40 jezika u gotovo 60 zemalja, preminuo je danas u Madridu u 71. godini od upale pluća, saopštila je njegova izdavačka kuća.
Preminuo španski pisac Havijer Marijas
Foto: Pixabay
"Sa ogromnom tugom, u naše i u ime porodice, sa žaljenjem saopštavamo da je naš veliki pisac i prijatelj Havijer Marijas preminuo danas popodne u Madridu", navela je izdavačka kuća Alfagvara.
Španski list Mundo preneo je da je pisac imao upalu pluća koju je dobio dok je bio zaražen korona virusom i zbog toga je nekoliko meseci bio u bolnici.
Među njegovim romanima su "Krstarenje horizonta" (1972), "Vladar vremena" (1978), "Sentimentalni čovek" (1986), "Oksforski roman" (1989), "Sve duše" (1989) i "Crna pleća vremena" (1998).
 
Bio je član Španske kraljevske akademije jezika od 2008. godine i odlično je govorio francuski i engleski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.