Ideolog Kremlja Dugin: Na ivici smo trećeg svetskog rata, završena "specijalna operacija" u Ukrajini

Ruski filozof koji je označen kao ideolog Kremlja Aleksandar Dugin, objavio je tekst u kojem najavljuje veliki rat između Zapada i Rusije.

Ovo je prvi tekst nakon pogibije njegove ćerke Darje Dugine.

Kako navodi, protivnapadi Ukrajine su bili neuspešni u Hersonu, ali su bili uspeđni u Harkovu, gde je došlo, kaže, do prisilnog povlačenja ruskih snaga.
 
"Na ivici smo trećeg svetskog rata, u koji nas Zapad opsesivno gura. Ovde se više ne radi o strahu ili iščekivanju, ovo su činjenice. Rusija je u ratu sa kolektivnim Zapadom, s NATO-om i njegovim saveznicima (iako ne sa svima - Turska i Grčka imaju svoj stav, a niz evropskih zemalja, pre svega Francuska i Italija, ali ne samo one, ne žele da aktivno učestvuju u ratu sa Rusijom). Ipak, pretnja trećeg svetskog rata je sve bliža", piše Dugin.
On navodi i da je otvoreno pitanje da li će doći do upotrebe nuklearnog oružja, dodajući kako "verovatnost nuklearnog armagedona raste svakim danom". 
 
"Zapad više neće biti zadovoljan ni našim potpunim povlačenjem sa teritorija bivše Ukrajine, oni žele da nas dokrajče na našem tlu, insistirajući na bezuslovnoj predaji, deimperijalizaciji, komadanju Rusije", zapisao je on.
 
Dugin, kao i čečenski lider Ramzan Kadirov i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ukazuje da je "specijalna operacija oslobađanja Donbaza i niza teritorija Novorusije završena", te da se postepeno razvila u pravi rat sa zapadom. 
Navodi i kako su Rusi "protiv svoje volje sada u ratu i to se odnosi na svakog građanina Rusije", te da je "svaki od nas pred oružjem neprijatelja, terorista, snajperista".
 
Dugin je napisao i da je mobilizacija neizbežna. Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin najavio je delimičnu mobilizaciju, objašnjavajući da je Ministarstvo odbrane preporučilo da se aktiviraju vojni rezervisti.
  • Ljubomir

    01.08.2023 10:13
    Rat je iznuđen
    Kad ti neko ubija narod niko normalan nece sedeti skrštenih ruku i cekati da Evropa osudi to, pogotovu sto je Evropa učestvovala u organizovanju Ukrajine u tim nedelima! Rusi rade ono sto moraju, jer im je NATO spremio omču!
    Problem je u tome sto su Ameri spremni i na nuklearni rat, ocekujući da će , kao dosada mnogo puta, ostati pošteđeni! Mislim da su se debelo preračunali, i da će ovog puta biti prvi na spisku!
  • Jova

    21.09.2022 22:35
    aman
    Čoveče, stani malo! Zar nije dosta što si izgubio ćerku? Tuguj, žali, razmišljaj koliko si ti kriv za njenu smrt. Da li ovo vredi toga. I ako si u pravu čemu milioni mrtvih, da država koja ima 60% nenastanjenih teritorija zauzme još neki kilometar više?
    Valjda su Rusi zaslužili da bolje žive a ne da besmisleno ratuju!
  • Terenac

    21.09.2022 14:21
    @Stoka
    Nešto si pobrkao, milion ljudi su pobili Amerikanci u Iraku nakon što su ih napali bez ikakvog razloga i pod dokazano lažnim optužbama, što znači da je SAD demokratska a ne jadna i bedna, zla i maliciozna, podla i fašisoidna zemlja. A obzirom koliko već traje ovaj ukrajinski konflikt broj poginulih je začuđujuće nizak, ako ovako nastave ovo će morati trajati još oko 100 godina ne bi li dosegli američki demokratski bilans. Ipak se slažem da nije korektno bilo od Rusije što su ovako sprečili demokratsku operaciju napada, uništavanja, raseljavanja i ubijanja 8 miliona Ukrajinaca ruske nacionalnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet