Boldvin tuži četiri člana ekipe zbog pucnjave na filmskom setu

Glumac Alek Boldvin je u petak podneo tužbu protiv oružara i još tri člana filmske ekipe zbog pucnjave na filmskom setu vesterna "Rđa".
Tada je iz pištolja koji je Boldvin koristio tokom probe ubijena direktorka fotografije Halina Hačins.
Hačins je ubijena kada je Boldvin iz revolvera s kojim je vežbao na pauzi snimanja u Novom Meksiku ispalio pravi metak, koji je pogodio nju i reditelja Džoela Suzu, koji je preživeo.
Boldvinova tužba podneta je Vrhovnom sudu okruga Los Anđeles kao protivtužba koja proizlazi iz prethodne tužbe u kojoj je drugi član filmske ekipe naveo Boldvina i ostale kao optužene.
 
To je jedna od mnogih parnica proizašlih iz tragedije od 21. oktobra 2021. godine, koja je takođe pod krivičnom istragom i mogla bi da rezultira optužbama države Nju Meksiko.
 
Boldvin u tužbi optužuje oružaricu, prvog pomoćnika reditelja, dobavljača rekvizita i majstora rekvizita za nemar i traži odštetu zbog "ogromne boli" koju trpi.
 
Četvoro tuženih su ime imenovani kao optuženi, zajedo s Boldvinom u izvornoj tužbi koju je podnela scenaristkinja, navodeći da joj je pucnjava izazvala ozbiljnu emocionalnu bol.
 
Boldvin je u televizijskom intervjuu rekao da nije povukao okidač revolvera i da je opalio nakon što ga je potegao. FBI je sproveo forenzičko ispitivanje revolvera s jednostrukim delovanjem koje je pokazalo je da "radi normalno" i da ne puca bez povlačenja okidača.
  • R49

    12.11.2022 17:42
    Jeste, ali...
    Oni koji su navedeni u tužbi su bili u direktnoj vezi sa oružjem i municijom, mada je i Boldvin mogao da pregleda oružje pre upotrebe. U ovom slučaju ima mnogo potencijalnih krivaca.
  • Stole

    12.11.2022 15:59
    I treba

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet