Hrvatska pošta izdaje kriptomarku sa likom Tesle

Hrvatska pošta u sredu pušta u opticaj četvrtu po redu kriptomarku izdatu u obliku poštanskog bloka s motivom srpskog naučnika Nikole Tesle.
Marka je nominalne vrednosti 50 kuna i štampana je u 30.000 primeraka. 
Promocija četvrtog izdanja kriptomarke biće, navodi se, popraćena izložbom Teslinih ličnih stvari, među kojima će, prenosi Hina, biti Tesline naočare, torba, šešir, štap i rukavice.
Teslini lični predmeti su, kažu, u vlasništvu Hrvatske pošte i stalni su deo postavke u poštanskoj kancelariji u Smiljanu, rodnom mestu Nikole Tesle.
 
"Kupovinom kriptomarke dobijate fizičku poštansku marku koju možete iskoristiti za slanje pošiljki i digitalnu marku u obliku nezamenjivog tokena (NFT-a)", dodaje se u saopštenju.
 
Digitalno izdanje kriptomarke biće dostupno u pet različitih kategorija i svaka će imati motiv jednog od Teslinih izuma.
 
Kako je saopšteno iz Hrvatske pošte, autori nove kriptomarke su zagrebački dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić.
  • Lekcija

    21.12.2022 21:44
    @Fantom iz opere
    Rušenje Tesline rodne kuće je već obavila ova ista država koja mu sada izdaje ovu kriptomarku. Nije problem da niko oda počast i poštovanje, problem je što ova država pokušava nasilno da promeni njegovu nacionalnost. Rusi nikada nisu tvrdili da je Tesla Rus.
  • Fantom iz opere

    21.12.2022 13:39
    Kakvi smo to ljudi?
    A da su rusi napravili nebi bio problem. Zašto svojatati čoveka koji je bio svetski. Srbin, ok, ali zašto je problem kad mu hrvati odaju počast i poštovanje. Vidim, neki bi ga prodali za siću lovu, napravili brend, a da su mu bili savremenici proglasili bi ga ludim, smejali bi se budali. Šta bi trebalo, srušiti rodnu kuću zato što nije u Srbiji?
  • Nauči nešto

    19.12.2022 22:35
    https://www.edutelevision.com/rimski-imperatori-rodeni-na-teritoriji-srbije/
    https://en.wikipedia.org/wiki/Viminacium
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sirmium
    https://www.dw.com/hr/obnovljena-ku%C4%87a-bana-jela%C4%8Di%C4%87a-u-petrovaradinu/a-16309494

    Naučite nešto. Mnogi značajni ljudi koji nisu Srbi su rođeni na teritoriji Srbije i mi se ponosimo tom istorijom. Pa mogu valjda i Hrvati Teslom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.