U Nemačku iz SAD stigao prvi tanker koji prevozi tečni gas

Prvi tanker koji prevozi pošiljku tečnog prirodnog gasa iz SAD stigao je danas u Nemačku kao deo pomoći toj državi da smanji gasnu zavisnost od Rusije.
U Nemačku iz SAD stigao prvi tanker koji prevozi tečni gas
Foto: Pixabay
Tanker Maria Enerdži stigao je u luku Vilhelmšafen u Severnom moru, gde će se pošiljka tečnog prirodnog gasa ponovo pretvoriti u gas na prvom terminalu za tečni gas u Nemačkoj koji je prošlog meseca svečano otvorio nemački kancelar Olaf Šolc.
Nemačka pokušava da spreči energetsku krizu, pa je zbog toga, pored novih terminala, ponovo aktivirala stare elektrane na naftu i ugalj i produžila rad svojih nuklearnih elektrana, koje bi, prema ranijim planovima, trebalo da završe sa radom do kraja godine.
Borci za zaštitu životne sredine objavili su da će organizovati protest zbog dolaska Maria Enerdži, tvrdeći da Nemačka ne bi trebalo da uvozi fosilna goriva, posebno gas.
 
Rezerve u nemačkim skladištima gasa porasle su u prvim danima 23. za više od 90 odsto pošto su visoke temperature u većem delu centralne Evrope smanjile potražnju za grejanjem.
  • cena

    04.01.2023 09:11
    prava
    sitnica . samo 4.9 puta skuplje ...
  • CISTAC

    03.01.2023 21:26
    Bravo. To je i bio cilj Amerike,da se njihovi resursi uvale evropi i Nemackoj,koja mora da to uzme jer je zaduzena jos od drugog svetskog rata kod americke globalisticke bande. Nadam se da narod zna da je Vol strit finansirao drugi svetski rat. I cudi me putinova smirenost,teeeskoo da bi mi i jean tanker dosao do evrope i nemacke posle onog sa severnim tokom. Oko za oko zub za zub.samo bih stisnuo crveno dugme i caos na sred okeana i dao izjevu da se eto tanker nasukao kao titanik
  • Dvolicnost

    03.01.2023 18:29
    Njemacke
    Njemacka je bila uporna i insistirala da sve drzave Evrope uvedu sankcije Rusiji,i budu energetski nezavisne od Rusije. To trazi i od Srbije.
    S druge strane,tajno je uvozila energente iz Rusije, a uvozi i od drugih drzava, ali samo za sebe. Zasto ne za EU, koju je natjerala na sankcije, da sada te iste drzave snabdije, zajednicki sve?!
    Ne , samo za sebe nabavlja!
    Dvolicnost Njemacke i nemoral.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.