Brajan Volš zvanično optužen za ubistvo supruge Ane, tužioci tvrde da je raskomadao telo

Brajan Volš, suprug nestale Beograđanke Ane Volš, zvanično je optužen za njeno ubistvo. Ostaje u pritvoru bez mogućnosti kaucije. Tužioci ga terete da je raskomadao telo supruge i da ga se rešio.
Brajan Volš zvanično optužen za ubistvo supruge Ane, tužioci tvrde da je raskomadao telo
Foto: Beta/AP
Volš je raskomadao telo svoje žene Ane Volš pre nego što ga se otarasio, tvrde tužioci, javlja NBC Boston. On je u sudnici gotovo sve vreme ćutao, nije pokazivao emocije na licu, a jedine reči koje je Volš izgovorio bile su "da" kada su ga pitali da li razume optužbe sa kojima se sada suočava. 
On je, kako je juče saopštio tužilac, osumnjičen za ubistvo Ane koja je nestala 1. januara. Na teret mu se stavlja i krivično delo "nepropisni transport tela".
Dodatni detalji istrage i dokazi koji potkrepljuju te optužbe predstavljeni su pred sudom. Kako je rečeno dva noža su nađena u podrumu - jedan, oštećen sa tragovima krvi, rekla je Lin Belen, tužiteljka, a nađen je i drugi. Za telo ili delove tela nije rečeno da li su nađeni, ali nađeni su tragovi Aninog DNK na stvarima koje je bacao u kontejner.
 
Istražitelji su, između ostalog, pretražili kontejner za smeće u stambenom kompleksu gde živi majka Brajana Volša. Pronašli su, kako je tužiteljka rekla, 10 kesa za smeće sa predmetima umrljanim krvlju. Tu su bili tepisi, Anin vakcinalni karton protiv kovida - 19, testera za metal, sekira, deo ogrlice koju je nosila na jednoj od slika.
 
Utvrđeno je da je guglao koliko telu treba da se razloži, da li se usporava raspad u plastičnoj kesi i to je pretraživao na sinovljevom ajpedu. Nakon što je saslušao šta mu se stavlja na teret, zatvorska straža je odvela Brajana. Sve to vreme nije pokazivao nikakve emocije na licu.
 
Američki tužioci su ranije naveli da je Brajan Volš lagao policiju kada je rekao da je otišao da kupi sladoled svom sinu, dok je zapravo otišao u radnju da kupi sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara. Kako su preneli američki mediji pozivajući se na sudska dokumenta, Volš je nosio masku i rukavice kada je otišao u radnju u Roklandu 2. januara i sve je platio u gotovini.
 
Od Aninog nestanka u javnost su izašle mnoge kontradiktorne informacije o okolnostima celog slučaja.
 
Njihovi zajednički prijatelji koji su iznajmljivali stan od njih, rekli su da je Ana Volš žurila da do Nove godine proda automobil i stan. Policija je u podrumu kuće u kojoj su živeli Ana i Brajan Volš pronašla krv i nož. Na deponiji u mestu Pibodi pronađeni su testera i krvavi peškiri.
 
Mediji su objavili i da je policijska istraga utvrdila da je ranije guglao – kako se rešiti tela žene od 52 kile i kako iseći ljudsko telo.
 
Za ovaj slučaj svih ovih dana a i danas vlada veliko interesovanje medija. Ovo je slika ispred sudnice.
 
Šta je sve guglao Brajan Volš na sinovljevom ajpedu u noći nestanka
 
Na iznošenju detalja istrage, tužiteljka je rekla da je Volš guglao na ajpedu svog sina (sa Anom ima tri dečaka, od dve, četiri i šest godina) koliko telu treba da se raspadne, da li se usporava raspad u plastičnoj kesi…
 
Takođe, guglao je da li može da se optuži za ubistvo bez tela. Takođe je 27. decembra guglao koja je najbolja država za muškarca da se razvede.
 
Guglao je i koliko vremena je potrebno da telo počne da odaje neprijatan miris, da li je testera najbolje sredstvo za rasparčavanje. Koliko vremena treba da protekne od nečijeg nestanka kako bi se nasledila njegova imovina, takođe je guglao.
 
A pretraživao je i šta se dešava kad delove tela potopite u amonijak, šta radi formaldehid.
 
Takođe guglao je koliko DNK može da ostane na nekoj površini.
  • V5

    19.01.2023 07:45
    Ne rade samo tu i tamo
    Truli zapad ima mnooogo bolju policiju nego ekonomski tigar.
  • BoeserWolf

    18.01.2023 18:03
    Amater. Umesto da je zenu ubedio da se dosele u Srbiju. Pored silnog guglanja, nije se setio da gugla kako srpska policija radi i koliko im treba da reše slucaj.
    Lik bi u najgorem slučaju imao bar 5 godina slobode dok ga ne optuže na 3 godine nošenja nanogice.

    Sreća u nesreći je da se desilo u zemlji koja ima policiju i pravosuđe, ako zena vec nije sa nama, makar ce biti neke pravde. Kod nas bi jos komentarisali u novinama da je sama kriva.
  • Steva

    18.01.2023 17:39
    ko traži veće izgubi iz vreće
    Dali opažate sličnost između ovog zločinačkog dela i onog koji se pre par godina dogodio u Beogradu kada je mlad čovek ,po zanimanju staklar, u svojoj radnji ubio svoga najboljeg prijatelja i kuma zbog novca koji je dugovao zelenašima.Zatim slučaj Gorana Džonića iz Moravca koji ubija svoga brata od tetke,njegovu ženu i ćerku,takođe zbog novca koji je trebao da vrati zajmodavcu.Dakle motiv ubistva je novac koji ljudima pomrači um i čovek ne razmišlja o posledicama. Čuvajmo se te zlokobne moći novca jer ako se ne kontrolišemo,doneće nam zlo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.