Rusija odbacila optužbe Moldavije o sabotaži uz pomoć srpskih i drugih stranih državljana

Rusija je odbacila optužbe predsednice Moldavije Maje Sandu da Moskva planira da destabilizuje tu bivšu sovjetsku republiku uz pomoć stranih sabotera, među kojima su i građani Srbije.
Rusija odbacila optužbe Moldavije o sabotaži uz pomoć srpskih i drugih stranih državljana
Foto: Pixabay
"Takve tvrdnje su potpuno neosnovane i nepotkrepljene", navodi u saopštenju rusko ministarstvo spoljnih poslova, a prenosi Rojters.
Sandu je juče optužila Rusiju da planira da iskoristi strane sabotere da zbaci moldavsku vladu i onemogući njene aspiracije da se pridruži Evropskoj uniji.
Na konferenciji za novinare u Kišinjevu Sandu je navela da su u te planove uključeni i državljani Rusije, Belorusije, Crne Gore i Srbije.
 
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić negirao je tvrdnje predsednice Moldavije i zatražio da organi te zemlje hitno dostave svaku informaciju koju poseduju, preneo je N1.
 
N1 prenosi i da je posle izjave moldavske predsednice, grupa od 12 navijača Partizana zadržana na aerodromu u Kišinjevu, pošto im nije dozvoljeno da uđu u Moldaviju.
 
Nedelju dana pre no što je Sandu izašla u javnost sa tvrdnjama o zaveri, predsednik susedne Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je njegova zemlja doznala za planove ruskih tajnih službi o uništenju Moldavije, a informaciju su potvrdili i moldavski obaveštajni zvaničnici.
  • w/e

    14.02.2023 23:14
    Zelensky
    Sva sreca pa su Ukrajinci izuzetno verodostojan izvor informacija. Podseti me o tome kako raketa koja je ubila farmere u Poljskoj definitivno nije Ukrajinska, vec 100% Ruska.
  • zztop

    14.02.2023 19:31
    Dačiću obrati pažnju gde je srbija spomenuta , među kojim državama , samo napred možeš ti i gore...
  • Jagodinac

    14.02.2023 10:53
    Naš kec u rukavu je da ovaj gospodin iz Ruske ambasade Bocan odmah napusti našu zemlju. Onda se polako oslobodimo Ruskih lanca oko Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet