Istraga u Austriji: Osumnjičeni povezani sa Srbijom i Crnom Gorom, obuhvaćeno 10.000 osoba

Najvećom kriminalističkom istragom u Austriji "Ahilej" obuhvaćeno je 10.000 osoba za koje se navodi da su povezane i pripadaju mafijaškim organizacijama u Srbiji i Crnoj Gori.
Istraga u Austriji: Osumnjičeni povezani sa Srbijom i Crnom Gorom, obuhvaćeno 10.000 osoba
Foto: 021.rs

 

 

U okviru ove operacije je dosada izrečeno više od 200 godina zatvorskih kazni, objavio je austrijski javni servis (ORF), a prenosi N1 Beograd

Kako se navodi u tekstu, u saradnji sa američkim FBI, dešifrovani su kriptovaniu razgovori putem mobilnih telefona. Istraga je, između ostalog, obuhvatila trgovinu drogom, mučenja i naručena ubistva.

U intervjuu za Radio O1, jedan od glavnih inspektora koji se bavi narkoticima u Federalnoj kancelariji kriminalističke policije Danijel Lihteneger (Daniel Lichtenegger) objasnio je da se brutalni kriminalni činovi odvijaju usred Evrope.
 
"Govorimo o slomljenim kostima, mučenju, zlostavljanju, ubistvu, de facto pogubljenjima, uključujući uklanjanje raznih udova… To se dešava usred Evrope. I ne želim da isključim da se to dogodilo i u Beču", rekao je on.
 
Austrija kao "mesto pregovora"
 
Lihteneger je naveo da je Austrija predstavljala mesto povlačenja i pregovora ovih klanova. Mučenja i ubistva na Balkanu su uglavnom deo ratova kriminalnih bandi i akcija za kažnjavanje, navodi ORF. 
 
Navodni broj tri iz kavačkog klana je, prema pisanju austrijskog medija, 34-godišnjak sa nadimkom "Dekster" i on se, kako se navodi u tekstu, smatra posebno brutalnim, a optužen je da je naložio osam ubistava.
 
Ovo je vodeći član jednog od balkanskih kartela i takođe "guverner" u Beču, navodi ORF. 
Tepić: Očekuje se da će istraga u Austriji "dovesti do političara iz Srbije"
 
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je na Tviteru reagovala na ove vesti i napisala da očekuje da će akcija dovesti do političara iz Srbije koji su povezani ili su bili u kontaktu sa osumnjičenima.
 
 
U tekstu koji je ORF objavio na svom sajtu ne pominju se političari iz Srbije.
  • Vlada

    17.02.2023 09:33
    Istraga
    Cudno da Marinika ne komentarise istragu u RTSu
    Bas cudno,a inace je Dobro obavestena. Cudno!!¡!!!!
  • Blada

    17.02.2023 09:16
    Politicari
    Ako istraga u Austriji dovede do Srpskih politicara na spisku ce biti I oni iz opozicije I pozicije.
  • Ssy

    17.02.2023 07:58
    @ Mićko
    Možda za Mariniku niko ne zna u EU, ali svi znaju (sem vas, naravno) da je nazadnjačka vlast lopovska i korumpirana. Samo Jovanjica i Belivuk su dovoljni da se shvati kakve "poštenjačine" vode državu. Vama savetujem da se manete sendviča. Nisu zdravi za stomak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.