Protesti u Francuskoj se nastavljaju: Policija rasteruje demonstrante suzavcem

U Parizu, Nantu, Marseju i drugim francuskim gradovima se večeras održavaju novi protesti.

Demonstranti se bune protiv usvojene reforme penzionog sistema, koja podiže minimalnu starosnu granicu za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine.

Policija u Parizu je zabranila okupljanja na Jelisejskim poljima i trgu Konkord, a i ove večeri je došlo do sukoba demonstranata i policije, prenosi Rojters.

Predstavnici snaga zakona su tokom sukoba upotrebili suzavac. 
 
Nekoliko hiljada demonstranata se večeras okupilo u južnom delu Pariza, na Trgu Italije, gde su neki od njih palili kante za smeće, prenosi AP.
 
Demonstranti u Marseju su na 15 minuta blokirali železničku stanicu.
 
U Parizu su protesti protiv reforme penzionog sistema održani tokom prethodne dve noći, uz učešće na hiljade demonstranata, a na trgu Konkord spaljena je lutka sa Makronovim likom, preneo je Rojters.

Policija je rasterala demonstrante suzavcem i vodenim topovima i bilo je na stotine hapšenja.

  • V5

    19.03.2023 07:11
    A u tigru - raj
    Svi protestuju, a nama sve potaman.
  • Realista

    19.03.2023 06:58
    klada, iver i ostale priče...
    Zamislite kada srbin da sebi za pravo da komentariše "propast" jedne Francuske a pri tom njegova domovina nije u stanju ni 100 metara pruge da samostalno instalira a o loženju kotlova jalovinom da i ne počinjem...
  • Paja

    18.03.2023 22:57
    omg
    Demokratija na delu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.