Putin potpisao zakon o jedinstvenom registru vojnih obveznika

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas zakon o stvaranju jedinstvenog registra vojnih obveznika i uvođenju elektronskih sudskih poziva.
Reč je o izmenama određenih zakonodavnih akata Ruske Federacije po pitanju obaveštavanja građana o njihovom pojavljivanju na regrutaciji za vojnu službu.
U dokumentu se precizira da vojni registar formiraju vojni komesarijati na način koji je utvrdila ruska vlada na osnovu informacija iz državnog informacionog sistema, prenose RIA Novosti.
Zakonom je utvrđena i mogućnost upisivanja građana koji su na vojnoj evidenciji bez ličnog pojavljivanja.
 
Pored toga, zakonom su regulisane mere za građane koji se ne pojave na vojnoj registraciji u roku od 20 dana, kao što su ograničenje upravljanja vozilom i zabrana registracije vozila.
 
Kako se navodi, građanima koji podležu regrutaciji i koji su dobili poziv biće zabranjeno da napuste Rusku Federaciju dok se ne prijave vojnoj kancelariji.
 
Mogu postojati i ograničenja u prometu nekretninama i dobijanju kredita, registraciji individualnih preduzetnika, dodaje se u dokumentu.
 
Prema dokumentu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Federalna poreska služba, Centralna izborna komisija, Fond PIO, Ministarstvo prosvete i savezni sudovi biće obavezni da elektronskim putem daju informacije o vojnim obveznicima koje su neophodne za vođenje vojne evidencije.
 
Komitet za odbranu Saveta Federacije je u svom zaključku pozitivno ocenio dokument, dok su poslanici Gornjeg doma ruskog parlamenta istakli da je zakon u skladu sa Ustavom Ruske Federacije, uključujući odredbe o pravima i slobodama čoveka i građanina.
  • Mare

    15.04.2023 09:08
    Ovako je i Slobodan Milošević radio kada su ljudi počeli da dezertiraju da ne bi išli u njegove idiotske ratove.
  • Anus

    15.04.2023 08:21
    Mundi
    Ceo svet se uvlači u ovo ludilo, prestanite dok još ima nade. Prava istina je negde između, nije sve crno belo...
  • Hm

    15.04.2023 07:57
    Hm
    Ponovo još jedan talas Rusa dolazi, uskoro ce i Belorusi. Stanodavci trljajte ruke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet