Šarićev saradnik, jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca uhapšen u Kolumbiji

U Kolumbiji je uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca i saradnik narko-bosa Darka Šarića Manuel Vulić.
Šarićev saradnik, jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca uhapšen u Kolumbiji
Foto: Pixabay
Kako piše kolumbijski portal "Semana", tridesetsedmogodišnji Vulić je uhapšen u akciji kolumbijske policije i Interpola.
 
Kod sebe je imao lažne slovenačke dokumente, a predstavljao se pod imenom Borut Mozgan.
Kolumbijski mediji navode da je u toj zemlji živeo oko tri godine i da se predstavljao kao međunarodni policajac koga su angažovale diplomatske misije.
 
Agencija iz SAD obavestila je Kolumbiju da se Vulić nalazi u njihovoj zemlji.
 
Uhapšen je u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije.
Vulić, poznat pod nadimkom "Veneno", navodni je vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, koja se bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Evropu, piše "Slobodna Dalmacija".
 
Istraga pokazuje da se osim trgovine drogom, ta mreža bavi i ubistvima i kupovinom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva iz BiH.
 
"Traži ga kancelarija za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) zbog trgovine drogom uz učešće u zločinačkom udruženju, teških ubistava i nezakonite nabavke oružja", rekao je istražitelj za "Semanu".
 
Sredinom aprila podignuta je optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrednosti većoj od 16,4 miliona evra.
 
Kokain su preuzimali preko luke u Pločama.
 
Hrvatski USKOK je predložio da se okrivljenima oduzme 3.415.422 evra.
 
Za osmoricu je, takođe, zatraženo produženje istražnog zatvora.
Radi se o hrvatskom kraku bande "srpskog Eskobara" Darka Šarića koji je uhapšen pre godinu dana u Beogradu, dok je bio u kućnom pritvoru.
 
USKOK ih tereti i za planiranje ubistva u Ekvadoru.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.