Francuska ministarka: Neprikladna, militantna i vrlo politička izjava Đokovića o Kosovu

Francuska ministarka sporta ocenila je danas kao neprikladnu, "militantnu i vrlo političku" poruku Novaka Đokovića napisanu posle meča na Rolan Garosu u kojoj se navodi da je "Kosovo srce Srbije".
Francuska ministarka: Neprikladna, militantna i vrlo politička izjava Đokovića o Kosovu
Foto: Beta/AP
Na pitanje novinara Frans dva ministarka Ameli Udea-Kastera rekla je da to "nije prikladno" i da "ne treba da se to ponovi". 
Ona je rekla da je poruka "militantna" i "vrlo politička".
Đoković je u ponedeljak posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa napisao na kameri poruku "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju".
 
Ministarka je rekla da je direktorka turnira razgovarala sa njim i njegovim timom i navela princip "neutralnosti terena".
 
Upitana da komentariše izraze političkih stavova tokom ovog grend slem turnira, kao što su izjave ukrajinskih sportista od početka ruske invazije njihove zemlje, ministarka je istakla da ne stavlja "dve teme u isti plan".
 
"Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrednosti, jedan sportista je slobodan da ih upućuje", rekla je ona dodajući da kada se međutim radi o "militantnoj i vrlo političkoj" poruci kao što je poruka srpskog tenisera - "to ne treba da se ponovi".
Ona je rekla da je ono što se događa Ukrajincima i Ukrajinkama na turniru "jako tužno, jako teško". 
 
"Možemo razumeti iako bismo voleli da uvek bude fer-plej do kraja i stiske ruke, tu postoji tuga i to poštujem", dodala je ministarka.
 
Ukrajinka Marta Kostjuk nije se pozdravila sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom posle njihovog meča u nedelju, zbog čega je dobila zvižduke publike.
  • Zika zivac

    01.06.2023 08:02
    Lupanje
    Nije vredno pomena i komentara. Baskija slobodna drzava, ravnopravna i zvanicna. Sta cemo sad? Doci ce mecka jos veca i snaznija da kuca na vrata. Koliko pravih francuza ima u francuskoj, postali su islamska drzava.
  • Saša

    31.05.2023 21:25
    Ministar
    Ministarka je potpuno u pravu jer sagledava štetu koju izjava nanosi francuskoj. Što veća šteta to bolje
  • Хајнал Чурушки

    31.05.2023 14:43
    Милитантно
    Та иста Француска је у саставу Нато снага бомбардовала, окупирала и отела Косово и Метохију од суверене европске државе, чланице и оснивача УН и такође је свесно и са злом намером погазила и гази Повељу УН, а сад крши резолуцију 1244 Савета безбедности УН не штитећи Србе на КиМ.Новак је само желео да укаже на проблеме свог народа и лицемерје ЕУ и наравно Француске.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet