Kremlj tvrdi jedno, Kijev drugo - službe bezbednosti kažu da je ipak oštećen ruski brod

Izvori ukrajinske službe bezbednosti tvrde da je ruski mornarički brod oštećen u jutrošnjem ukrajinskom napadu bespilotnim čamcem na luku Novorosijsk, iako je Kremlj naveo da su snage odbile napad.
Kremlj tvrdi jedno, Kijev drugo - službe bezbednosti kažu da je ipak oštećen ruski brod
Foto: Beta/AP

SBU je zajedno sa ukrajinskom mornaricom izvela operaciju u Crnom moru u kojoj je oštećen veliki desantni brod "Olenegorski rudar", kazao je za Bi-Bi-Si izvor iz SBU.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je jutros da je odbilo ukrajinski napad sa dva bespilotna čamca i da nije nanesena nikakva materijalna šteta.

Ali jedan ukrajinski izvor navodi da je Olenegorski Gornjak, desantni brod napravljen za prevoz opreme i iskrcavanje vojnika na obalu, pogođen i da "ne može da obavlja svoje borbene misije".
 
Na snimku koji je BBC-u poslao izvor iz SBU vidi se kako se plovilo približava brodu za koji se smatra da je Olenegorski gornjak i plovi tik uz njegov bok.
 
Ukrajina nije zvanično preuzela odgovornost za napad.
 
Luka Novorosijsk je privremeno obustavila kretanje brodova nakon napada, saopštio je Kaspijski naftovodni konzorcijum, koji utovaruje naftu na tankere u luci.
 
Novorosijsk je jedna od najvećih luka na Crnom moru. Službe za vanredne situacije u toj oblasti potvrdile su izveštaje o eksplozijama, a bezbednosne službe su obaveštene, javili su ruski državni mediji.
 
Sukobi u moru su se pojačali poslednjih nedelja, nakon što je Rusija odustala od sporazuma UN koji je omogućio da se žito bezbedno izvozi između Rusije i Ukrajine preko vode.
  • zztop

    04.08.2023 21:30
    Nije oštećen samo se malo nageo , hahahaha
  • Op opp

    04.08.2023 15:00
    Bravo majstori. Samo izbacite Rusko ZLO iz vase zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet