Micotakis zatvara udruženja navijača, menja ih zvaničnima pod policijskom kontrolom

Grčki premijer Kirijos Micotakis najavio je danas da će navijačka udruženja fudbalskih timova biti zatvorena i zamenjena zvaničnim udruženjima.

Ta zvanična udruženja će raditi u sedištu svakog kluba, javila je nacionalna televizija ERT.

Micotakis je to saopštio posle završetka niza sastanaka u Atini sa predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom, grčkim ministrima i vlasnicima grčkih fudbalskih klubova Olimpijakosa, Panatinaikosa, AEK-a i PAOK-a.
Premijer je rekao da policija preuzima kontrolu nad grupama organizovanih navijača "koji su pravili probleme" i dodao da će ta udruženja biti zatvorena ako bude potrebno, prenosi portal Prototema.
Prema njegovim rečima, za svaki tim biće samo jedno udruženje koje će biti pod policijskom kontrolom. Premijer je upozorio da bi u krajnjoj nuždi, ako bude potrebno, timovi mogli da budu isključeni iz evropska takmičenja. On je, međutim, izrazio nadu da okolnosti neće dovesti do takve odluke.
 
"Počinioci onoga što se dogodilo u atinskoj četvrti Nova Filadelfija biće pronađeni i kažnjeni", naglasio je Micotakis, govoreći o krvavim sukobima navijača Dinama iz Zagreba i AEK-a iz Atine 7. avgusta, u kojima je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a. 
 
"Operativni neuspeh ne sme da se ponovi", dodao je premijer, nakon neuspeha policije da spreči incidente.
 
Ranije danas, predsednik UEFA Aleksandar Čeferin pozvao je da se "ukloni rak" huliganizma, prenosi ERT.
 
"Kakva osoba napada drugu osobu zbog dresa? Ovo je rak fudbala. Ne zovite ih navijačima. Ovo mora da prestane. Nasilje i huliganizam su problem ne samo za Grčku, već i za Evropu i šire", prokomentarisao je predsednik UEFA.
On je apelovao na "sve da pomognu da se iskoreni ovaj rak ne samo iz fudbala već i iz društva". 
 
"Učinićemo sve što je u našoj moći da se ovako nešto više ne ponovi", poručio je Čeferin. 
  • Bravo

    17.08.2023 13:32
    Ovde nezamislivo!
    Navijaci predsedniku Srbije potcinjeni, potencijalna su njegova zastita u svim nagovestajima sukoba njega i ocajnog i ogorcenog naroda!
  • Prezime

    17.08.2023 12:47
    To kod nas vec 30-40g.
  • Portir

    17.08.2023 08:05
    Bravo juzna braco. Nasilje huligana navijaca se mora spremciti. Po svaku cenu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.