Poslanik iz BiH Zildžić sklopio sporazum sa srpskim tužilaštvom, uskoro će biti oslobođen

Poslanik parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Salko Zildžić, koji je uhapšen u Srbiji, sklopio je danas sporazum o priznanju krivičnog dela sa Višim tužilaštvom u Užicu, izjavio je njegov advokat
Poslanik iz BiH Zildžić sklopio sporazum sa srpskim tužilaštvom, uskoro će biti oslobođen
Foto: 021.rs
Na osnovu tog sporazuma, koji treba da potvrdi Viši sud u Užicu, okrivljeni je kažnjen uslovnom zatvorskom kaznom u trajanju od godinu dana, rekao je Radulović za Radio slobodna Evropa (RSE).
Ako Viši sud potvrdi sporazum, što se očekuje "u kratkom roku", Zildžić će odmah biti pušten iz pritvora, kazao je Radulović.
Više javno tužilaštvo iz Užica ranije je navelo za RSE da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Zildžića zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 
Tužilaštvo je navelo da je Zildžić saslušan u predistražnom postupku u svojstvu osumnjičenog u policijskoj stanici Bajina Bašta, gde je izneo odbranu.
 
Zildžić, poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) u parlamentu Federacije BiH i predsednik gradskog odbora te partije u Tuzli, uhapšen je 18. septembra na graničnom prelazu između Srbije i BiH.
 
Ministarstvo bezbednosti BiH saopštilo je 20. septembra da su pripadnici Granične policije Srbije kod Zildžića pronašli i počasnu legitimaciju Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA).
 
Međutim, Zildžićev advokat je ranije rekao da u predmetu nema nikakve legitimacije OBA, navodno pronađene kod Zildžića.
Tužilaštvo BiH je 20. septembra potvrdilo za RSE da je otvorilo predmet koji se odnosi na osobe sa "crne liste" vlade SAD i na navode o zloupotrebi kapaciteta OBA, ne precizirajući na koga se predmet odnosi.
 
Bivši direktor OBA Osman Mehmedagić stavljen je 15. marta na "crnu listu" SAD, jer je zloupotrebio BH Telekom u korist Stranke demokratske akcije (SDA), jedne od najvećih političkih stranaka u BiH.

Teme

BiH
  • Realista

    23.09.2023 08:57
    @Rade:
    Imaju, zove se oportunitet, priznaš, platiš i slobodan si.
  • Rade

    23.09.2023 07:36
    Ilegalno nošenje oružja
    Smešno je da ga priznavanje krivice oslobađa odgovornosti.
    Pa ako je oružje nađeno zar je bitno da on potvrdi da je tako bilo. Priznavanje krivice-pravosudna glupost 21 veka. Da li naši ljudi imaju takvu privilegije ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet