Grupa "Bataljon besmrtnika" preuzela odgovornost za bombaški napad u Ankari

Radnička partija Kurdistana (PKK) preuzela je odgovornost za bombaški napad koji se dogodio jutros u Ankari, nedaleko od zgrade turskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
Grupa "Bataljon besmrtnika" preuzela odgovornost za bombaški napad u Ankari
Foto: Beta/AP
Novinski sajt ANF njuz, blizak militantnoj grupi Radnička partija Kurdistana (PKK), objavio je da je grupa pod nazivom "Bataljon besmrtnika" izvela 1. oktobra bombaški napad u turskoj prestonici Ankari.

Dvojica terorista izvela su bombaški napad ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, usled čega su lakše povređena dvojica policajca, preneo je Rojters.

Jedan napadač se razneo, a drugog je ubila policija, navele su lokalne vlasti.
 
Napad se dogodio u centralnoj četvrti Kizilaj, na dan kada predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan prisustvuje sednici parlamenta koji se nalazi na kilometar od zgrade MUP-a.
 
Erdogan je izjavio da teroristi, koji su izveli bombaški napad ispred Ministarstva unutrašnjih posova u Ankari, nisu uspeli u svom poslednjem pokušaju da ugroze mir i bezbednost građana.
 
"Oni nisu ostvarili svoje ciljeve i nikad ih neće ostvariti", rekao je Erdogan obraćajući se poslanicima u turskom parlamentu.
On je dodao da će Turska nastaviti da osigurava južne granice od militanata koji dolaze spolja. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet