Sastanak šefova diplomatije EU u Kijevu, prvi takav skup van EU

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao je danas ministre spoljnih poslova zemalja članica EU na sastanak u Kijevu.
Sastanak šefova diplomatije EU u Kijevu, prvi takav skup van EU
Foto: 021.rs

To će biti prvi put da do takvog sastanka dolazi van granica EU.

"Sazivam danas ministre spoljnih poslova EU u Kijevu, na prvi sastanak svih 27 država članica van EU. Budućnost Ukrajine leži u EU", napisao je Borelj na svom nalogu na mreži Iks.
On je ranije rekao da na tom sastanku ne treba očekivati bilo kakve odluke, jer se radi o neformalnom sastanku, a neformalni sastanci su obično posvećeni dubljim političkim raspravama, a ne donošenju konkretnih odluka.
 
Upitan da li će odluka o dodeli 20 milijardi evra pomoći Ukrajini biti doneta na sastanku, on je rekao da će ta odluka biti doneta, ali da ne može da kaže da li sledeće sedmice ili sledećeg meseca.
  • w/e

    02.10.2023 23:30
    @Placac poreza
    Idi u Svajcarsku i Norvesku pa im objasni kako su svi oko njih u EU i da je van svake pameti to sto oni nisu.
  • Orhideja

    02.10.2023 14:02
    Tvrdoglavo do poraza
    Niste bili zainteresovani da pronađete koncept nedeljive bezbednosti sa Rusijom?
    OK.
    Vidimo da cvetate od zadovoljstva sadašnjim razvojem događaja.
  • Plaćač poreza

    02.10.2023 12:17
    Kada će Beograd doživeti ovako nešto? Pod Vučićem i Dačićem nikada. Deo Srba koji ih podržavaju su izgleda pametniji od svih 27 zemalja članica EU i njenih 450 miliona stanovnika. Koliki majstor moraš biti da si okružen članicama a ti jedini mimo sveta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet