Pred predsedničke izbore: Tramp u anketama ispred Bajdena u pet država

Bivši američki predsednik Donald Tramp prema poslednjim anketama vodi ispred aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena u pet država uoči predsedničkih izbora 2024.
Pred predsedničke izbore: Tramp u anketama ispred Bajdena u pet država
Foto: Pixabay
Očekuje se da će demokrate dati podršku Bajdenu kao aktuelnom predsedniku koji će se boriti za drugi mandat.
Najnovije ankete Njujork tajmsa i Sijena koledža, objavljene u nedelju, pokazuju da Tramp prednjači ispred Bajdena sa 10 bodova u Nevadi, šest u Džordžiji, pet u Arizoni, pet u Mičigenu i četiri u Pensilvaniji.
Bajden je pobedio Trampa samo u jednoj od država obuhvaćenih anketom, Viskonsinu, prenosi USA today.
 
Istraživanje je pokazalo da Bajdenova popularnost među grupama glasača koji su podržali njegovu pobedu, kao što su birači mlađi od 30 godina, opada.
 
Anketa Njujork tajmsa i Sijena koledža sprovedena je od 22. oktobra do 3. novembra i obuhvata odgovore 3.662 registrovana birača.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet