Koka-kola potvrdila slučaj trovanja u Rijeci povezan s njihovim pićem

Kompanija Koka-Kola Hrvatska potvrdila je danas da je jedan slučaj trovanja u Rijeci povezan s njihovim pićem.
Koka-kola potvrdila slučaj trovanja u Rijeci povezan s njihovim pićem
Foto: Pixabay
Objava je usledila pošto se od juče društvenim mrežama širila poruka sa upozorenjem građanima da ne piju sokove i vode poznatog proizvođača jer uzrokuju hemijske povrede jednjaka i želuca.
 
U poruci se, između ostalog, navodi da se navodno nekoliko osoba teško otrovalo mineralnom vodom u riječkim ugostiteljskim objektima.
"Svesni smo izolovanog slučaja povezanog s jednom staklenom flašicom 'Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate' 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj", saopštili su iz kompanije.
 
Uz to se dodaje da su "u potpunosti otvoreni za saradnju sa svim nadležnim telima".
Slučaj trovanja jutros je potvrdio i KBC Rijeka budući da je tamo hospitalizovana osoba zbog sumnje na hemijsku povredu jednjaka. Iz bolnice je navedeno da je ta osoba trenutno stabilno i da se nastavljaju dijagnostičko-terapijski postupci.
 
Slučaj je prijavljen policiji koja je saopštila da su 4. novembra primilili prijavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezakoholnog pića u jednom ugostiteljskom objektu u Rijeci.
 
Policija je o svemu obavestila Državni inspektorat iz kojeg su za regionalnu N1 televiziju rekli da je sanitarna inspekcija obavila uviđaj iz svoje nadležnosti i da je u toku inspekcija.
Riječki Novi list piše da u Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svetskog proizvođača koje su uzete u riječkim kafićima.
 
Stručnjaci zavoda će proveriti njihovu eventualnu kontaminiranost.
  • Sasa

    07.11.2023 20:44
    Pa zar koka-kola?! Ja sam boomer i još ne verujem u ovu vest.
  • Neko

    07.11.2023 20:09
    Samo kad nije srpsko
    O hvala ti boze, vec sam pomislila da ce optuziti Srbiju kao i uvek. Njihovo grlo postalo osetljivo otkad su usli u EU a nase srpsko ocvrsnulo kao opanak.

  • Pera

    07.11.2023 18:56
    U Srbiji se stedi na svemu, ne koristi se ulje koje je dozvoljeno za podmazivanje u prehrambenoj industriji vec obicno koje nije dozvoljeno. Cak i renomirani proizvodjaci povecavaju temperaturu pecenja/przenja kako bi linija izbacila vise proizvoda u jedinici vremena sa manjim troskom po ceni da proizvod sadrzi vise kancerogenih i opasnih materija a kada isti taj proizvod izvoze za Hrvatsku ili EU onda snizavaju temperaturu kako bi stetne materijle bile u granici dozvoljenih. Sta mislite zasto je keks u Nemackoj bled ili zasto je cips iz Hrvatske bled? Moraju tako, da se ne bi presle granice opasnih materija. Nas domaci keks ima lepu braon boju :) i krckav je i pun je opasnih materija i ne bi prosao kontrolu u EU ali u Srbiji su visi limiti i keks moze biti ugljenisan i opet u skladu sa nasim propisima :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.