Porodice talaca krenule na protestni marš od Tel Aviva do Jerusalima

Porodice talaca koje je oteo Hamas u napadima iz Gaze na jug Izraela 7. oktobra krenule su iz Tel Aviva na petodnevni protestni marš, zahtevajući da se odmah postigne dogovor o njihovom oslobađanju.
Učesnici marša će preći ukupno 63 kilometra i okupiće se ispred kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da traže od njega "hitno oslobađanje svih talaca", najavio je Forum porodica.
 
Na brzinu osnovan posle napada i otmica 7. oktobra, forum sve češće organizuje proteste kako bi se izvršio pritisak na vladu i održala pažnja medija.
Novi protest pokrenuo je Juval Haran, čiji je otac Avšalom ubijen, a majka Šošana oteta zajedno sa još šest članova porodice. Rođaci otetih nose crne majice na kojima su fotografije njihovih otetih srodnika kao i postere.
 
U maršu učestvuje više od sto rođaka i njihovih prijatelja. Oni su danas u podne krenuli ispred jednog Muzeja lepih umetnosti u Tel Avivu koji je postao glavno mesto okupljanja.
Nekoliko učesnika je nosilo transparente na kojima je pisalo "Dogovor o taocima, sada".
 
Protest je organizovan u vreme kada se Izrael i Hamas navodno dogovoraju preko posrednika da se oslobode desetine žena i dece koje drži ta organizacija, koja upravlja Gazom.
 
U nedelju je Netanjahu u intervjuu za američki NBC pomenuo mogućnost potencijalnog dogovora o oslobađanju talaca.
U ponedeljak je Hamas optužio izraelske vlasti da odugovlače pregovore, kojima posreduje Katar, da se puste desetine talaca u zamenu za 200 dece i 75 žena koje Izrael drži u zatočeništvu.
 
U Pojasu Gaze je od početka rata ubijeno 11.240 ljudi, uglavnom civila, uključujući 4.630 dece, po podacima tamošnjeg Ministarstva.
  • pitanje

    15.11.2023 07:36
    gde je izvestavanje o genocidu u G_azi?
    gde ce vam duse "novinari"
    Hamas je teroristicka organizacija, i nevine zrtve su ubijene koliko znamo.
    Ali to nije razlog da se bombarduju bolnice i ubijaju neduzni P_alestinci! Iz_rael bi trebalo da odgovara za RATNE ZLOCINE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet