Nigerijska vojska greškom ubila učesnike verske proslave - to joj nije prvi put

U napadu vojske Nigerije dronovima greškom su ubijeni civili umesto pobunjenici - priznale su vlasti te zapadnoafričke zemlje.
Pogibija muslimana čiji broj nije zvanično objavljen na verskom slavlju u nedelju je najnovija u nizu grešaka vojske u žarištima nasilja u Nigeriji.
Meštani kažu da je greškom vojske poginulo 50 ljudi, a Kancelarija Amnesti internešenala za Nigeriju je saopštila da je u napadu poginulo čak 120 ljudi, među kojima mnogo dece.
Meštani često stradaju u napadima snaga bezbdnosti iz vazduha na skrovišta oružanih grupa koje su opustošile delove severozapadne i centralne Nigerije.
 
Najnoviji tragično pogrešan napad je izazvao ogorčenje stanovništva i podsetio na rasprostaranjene optužbe nigerijskih bezbednosnih snaga da krše ljudska prava, na šta ukazuju SAD i drugi zapadni saveznici Nigerije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.