Navijači u Atini bacili baklju na policajca: Preminuo u bolnici od povreda

Grčki policajac koji je pogođen bakljom tokom nereda navijača početkom decembra u Atini, umro je u bolnici od zadobijenih povreda, saopštile su grčke vlasti.
Navijači u Atini bacili baklju na policajca: Preminuo u bolnici od povreda
Foto: Beta/AP
Grupa navijača je 7. decembra izašla sa odbojkaške utakmice i bakljama i bombama od benzina napala policiju koja se nalazila ispred hale. Veruje se da su u incident umešani organizovani fudbalski navijači.
 
Policajac, 31-godišnji Jorgos Ligeridis pogođen je u butinu i zadobio je teško oštećenje arterije, a od posledica povreda umro je u bolnici.
Taj sukob je podstakao vladinu akciju protiv nasilja u sportu.
 
Jedan 18-godišnji mladić uhapšen je i optužen da je ispalio baklju.
Grčki ministar policije Janis Ikonomu izrazio je saučešće porodici policajca i pozvao je na društveni savez protiv nasilja. 
 
On je obećao da će se napori policije nastaviti sve dok se ne identifikuju oni koji su organizovali, koordinisali i naoružali učesnike napada 7. decembra.
 
Vlada je naredila da se u naredna dva meseca sve utakmice prve grčke fudbalske lige odigraju bez publike. 

Klubovi moraju da postave bezbednosne kamere unutar stadiona i uspostave posebne sisteme za personalizovanu prodaju ulaznica pre nego što se navijačima dozvoli povratak.

  • Predrag

    28.12.2023 00:26
    Moje je iskustvo da nisu problem zakoni već primena istih.
  • Goran

    27.12.2023 20:10
    Napali policajca bakljom i niko nije uhapsen...hmmmmm malo sve to smrdi pogotovo posle onog izleta BBB u Grckoj
  • Banderaš

    27.12.2023 16:51
    Banana države
    Margaret Tačer je rešila problem sa huliganima za 1 dan.
    Donešen je jasan zakon nakon smrti 39 ljudi na stadionu Hejsel u Briselu: koji navijač uđe na teren-ide 5godina na robiju. Sklonjene su ograde, žice i barijere i samo 2 dana kasnije na utakmicije utrčao navijač u teren, uhvaćen je i za 1/2 sata je bio u zatvoru. Samo još 2 slučaja su zabeležena da je navijač ušao u teren iako nema ograda. Isti zakon kaže:kod koga se pronađe baklja ide na 2 godine,a ko ispali baklju sa tribina,ide na minimum 8 godina na robiju jer se tretira kao pokušaj ubistva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.