Nemačka planira da ukine novčanu pomoć građanima koji odbijaju ponuđeni posao

Nemački ministar rada Hubert Hajl predstavio je nacrt zakona kojim se ukida isplata novčane pomoći onima koji trajno odbijaju da prihvate ponude za posao.
Nemačka planira da ukine novčanu pomoć građanima koji odbijaju ponuđeni posao
Foto: Pixabay
Savezna vlada sledeće godine želi da značajno pooštri sankcije primaocima novčane pomoći. Svako ko više puta odbije da prihvati posao, neće više primati isplate u određenom vremenskom periodu. 
 
To je predviđeno nacrtom zakona iz federalnog ministra rada Huberta Hajla (SPD), ali planovi još nisu konačno usaglašeni u vladi, piše Spiegel.
U nacrtu se navodi da postoji "nekoliko osoba koje primaju beneficije za građane" koje uporno odbijaju ponude za posao. Međutim, cilj je da pomoć koriste samo oni kojima je potrebna.
 
"Ogromna većina korisnika beneficija zna da rad čini razliku i konstruktivno sarađuju. Ali, takođe je jasno: svako ko se ne slaže s tim i odbija sve ponude moraće da se suoči sa težim posledicama", rekao je Hajl za list Bild.
Standardna mesečna naknada za građane iznosi najmanje 563 evra i ubuduće će biti potpuno eliminisana ako neko ne prihvati razuman posao na period do dva meseca. Država će nastaviti da plaća troškove smeštaja i grejanja kako nezaposleni ne bi ostali beskućnici.
  • Куп је битан

    31.12.2023 08:25
    Европска привреда постаје све мање конкурентна. Један од главних узрока је широкогруда социјална политика.
  • L

    31.12.2023 08:21
    L
    Dobro ste se i setili! Veliki broj porodica iz Srbije ove benificije koristi decenijama! Moje prve komšije su otišle u Nemacku 2005 imaju troje dece i godinama bukvalno ništa nisu radili jer novčana pomoc im nije bila ispod 3400 evra plus sve benificije stan garderoba hrana lecenje i nikakve poreze nisu plaćali! Zaradjeni novac su ulagali u NS imaju stan kucu i veoma su bahati govoreći sto raditi kada Nemci plaćaju nerad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.