Umro nakon što je ušao u motor aviona na aerodromu u Juti

Policija u Juti vodi istragu o smrti muškarca koji je ušao u motor aviona kompanije "Delta Air Lines", a koji se nalazio na Međunarodnom aerodromu Solt Lejk Siti.
Umro nakon što je ušao u motor aviona na aerodromu u Juti
Foto: Pixabay
Zvaničnici aerodroma su saopštili da je 30-godišnji muškarac došao do aviona kroz izlaz za hitne slučajeve, potom potrčao prema južnom delu zapadne piste aerodroma gde je trajala operacija odleđivanja, a onda ušao u motor aviona koji u tom trenutku nije radio.
 
Ipak, spasilački tim ga je kasnije pronašao bez svesti i nije mogao da ga oživi.
Reč je o Kajleru Efingeru, stanovniku Park Sitija u Juti. On je imao kartu za let u Denver.
 
"Delta Air Lines" je saopštio da se avion Airbus A220 pripremao za poletanje prema San Francisku, ali da se vratio na početnu poziciju gde se iskrcalo svih 95 putnika. Let je na kraju otkazan zbog incidenta.
Policija je potvrdila da je jedan od radnika aerodroma oko 22 časa pozvao policiju zbog jednog putnika na terminalu.
 
Tokom potrage je pilot prijavio da je video muškarca, a kasnije su policajci pronašli njegove stvari na jednoj od pista uključujući odeću i obuću.
 
Deset minuta od početka potrage dispečer je obavestio policiju da je muškarac viđen u jednom od prostora za odleđivanje aviona, nakon čega se podvukao ispod aviona i pristupio motoru. Policija je potom zatražila od kontrole leta da poruči pilotu da ugasi motore. Kada su policajci došli do aviona, pronašli su Efingera bez svesti i "delimično u motoru" koji se još okretao. Izvukli su ga i započeli reanimaciju, a pozvana je i ekipa hitne pomoći. Međutim, spasa nije bilo.
 
Policija nastavlja s istragom, kao i Federalna administracija za avijaciju, Nacionalni odbor za sigurnost transporta i Administracija za sigurnost transporta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet