Kameron na Kosovu: "Ovde sam da učvrstim činjenicu da vas Ujedinjeno Kraljevstvo podržava"

Ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Dejvid Kameron je u Prištini rekao da se ponosi podrškom koju je UK dalo Kosovu.

"Ovde sam da učvrstim činjenicu da vas podržavamo. Želimo da vam pomognemo u pogledu bezbednosti, ekonomskog razvoja, upravljanja i svih pitanja sa kojima se suočavate. Mi smo bili dugogodišnje pristalice Kosova i to ćemo i dalje biti", rekao je Kameron na početku radne večere sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Kurti je izjavio da je srećan što 2024. godina počinje važnim bilateralnim susretom sa prijateljem, partnerom i bliskim saveznikom Kosova, Ujedinjenim Kraljevstvom i njenim šefom diplomatije, dodaje se u saopštenju.
 
Kurti je istakao vrednost i značaj snažnih bilateralnih odnosa dve zemlje, "te je razgovarano o oblastima i novim mogućnostima bilateralne saradnje u službi zajedničkih interesa i jačanja međusobnih odnosa".
"Premijer Kurti je obavestio sekretara Kamerona o napretku i dostignućima Kosova, posebno u poslednje tri godine, kako u ekonomskom i demokratskom smislu, tako i u pogledu vladavine prava", kaže se u saopštenju.
 
Zahvalio je Kameronu na doprinosu koji je dao kao premijer Ujedinjenog Kraljevstva i kontinuiranoj podršci koju ova zemlja daje Kosovu u oslobađanju, nezavisnosti, demokratizaciji, unutrašnjem razvoju i međunarodnim integracijama.
 
Posebno je istakao značaj povećanja broja britanskih vojnika u okviru Kfor-a na severu Kosova.
  • Pera

    05.01.2024 00:42
    Ludo burazere!
    Da, to je onaj kulturni gospodin sto je opsito sa svinjskom lesinom? Lepo drustvance. A kolega mu, ministar unutrasnjih poslova, pravi stosove o drogi za silovanje, dok je zrtava na sve strane? A ludi Boris Dzonson planirao vojni napad na Holandiju za vreme kovid pandemije. Monarhija raspad pedofilski. Britanija je potpuno izgubila kompas. Pukli ste. Sad samo sto dalje od nas da nas ne uvucete u vasu psihozu propadanja.
  • SRB IN

    04.01.2024 18:51
    Smešni su
    Škotsko, Welsu, severna i južna Irsko. Otcepljuje se brate , sad imate presedan..
  • Srba i Engleza

    04.01.2024 14:53
    90 miliona
    Pošto je u poglavlju 35 uslov za ulazak u EU da Srbija prizna nezavisnost Kosova. Jasno je da Srbija isto kao i Engleska neće da uđe u EU. A što u neku ruku je dobra situacija, krenućemo da usmeravamo privredu, ekonomiju, državu u boljim, sigurnijim i isplativijim pravcima za Srbiju.
    Tako da "Nas i Engleza 90 miliona !!!" Nećemo u EU kao ni oni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.