Američki policajac osuđen na kaznu zatvora zbog učestvovanja u ubistvu građanina koga je uhapsio

Bivši američki policajac Rendi Roedema osuđen je u Koloradu na 14 meseci zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Elajdže Meklejna 2019. godine.
Američki policajac osuđen na kaznu zatvora zbog učestvovanja u ubistvu građanina koga je uhapsio
Foto: Pixabay
Meklejn je umro nakon što su ga policajci zadržali, a bolničari mu ubrizgali snažan sedativ.
 
Porota je u oktobru 2023. bivšeg policajca proglasila krivim za ubistvo iz nehata i napad trećeg stepena, za šta mu je pretila kazna do tri godine zatvora, prenosi AP. Ista porota proglasila je njegovog kolegu policajca Džejsona Rozenblata (35) nevinim tokom zajedničkog suđenja. 
Roedema je osuđen na 14 meseci zatvora za napad trećeg stepena, a sud mu je odredio četiri godine uslovne kazne i 90 dana zatvora, koji će se služiti istovremeno sa kaznom za napad, za ubistvo iz nehata. 
On nije odmah priveden, a ima rok do 22. marta da se javi u zatvor okruga Adams na izdržavanje kazne, navodi AP.
 
Dvojica bolničara sa područja grada Denvera, Džeremi Kuper i Piter Čičunijek proglašeni su u decembru krivim za ubistvo iz nehata, odnosno zbog fatalnog predoziranja ketaminom pacijenta u pritvoru Elajdže Meklejna 2019. godine, za šta je zaprećena višegodišnja zatvorska kazna. 
 
Kazna za bolničare biće izrečena u martu.
 
Ovo suđenje je bilo jedno od tri sudska procesa vođena protiv pripadnika policije i medicinskog osoblja hitne pomoći optuženih za smrt 23-godišnjeg Afroamerikanca Meklejna, koga su policajci zaustavili nakon prijave da se sumnjivo ponaša, prenosi AP.

Meklejna je najpre zaustavila policija, nasilno ga neutralisala i lišila slobode, a potom mu je ubrizgan sedativ, od čega je po nalazima stručnjaka, kasnije preminuo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.