Jedan radnik upao u septičku jamu u Severnoj Makedoniji i poginuo, drugom od amonijaka oštećen mozak

Jedan radnik je poginuo, a drugi se bori za život, nakon što su upali u septičku jamu na farmi u Severnoj Makedoniji, objavila je makedonska Televizija Telma.
Jedan radnik upao u septičku jamu u Severnoj Makedoniji i poginuo, drugom od amonijaka oštećen mozak
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prema prvim informacijama, radnici su se otrovali opasnim gasovima dok su čistili jedan od objekata na svinjskoj farmi u selu Amzabegovo, kod mesta Sveti Nikole, u istočnom delu zemlje.
Preminuli radnik je imao 46 godina, a druga osoba je 53-godišnji muškarac koji je prevezen na toksikološku kliniku u Skoplju.
 
Prema rečima očevidaca, povređeni radnik je prišao septičkoj jami kako bi pomogao kolegi, ali je usled udisanja amonijaka izgubio svest.
Prvobitni nalazi su da je amonijak izazvao oštećenje mozga, s obzirom da ta osoba ne prepoznaje nikoga, da je izgubila moć govora i ima neartikulisane pokrete.
 
​On navodno ne oseća bol i nema krvarenja, ali je moguće da je došlo do oštećenja mozga, što će se preciznije znati nakon specijalističkih pregleda, rečeno je na Klinici za tosikologiju.
  • Zemlja čudesa

    10.01.2024 00:06
    Jadni ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet