Mađarska poslala još 30 policajaca u Srbiju

Državni sekretar u MUP-u Mađarske Bence Retvari rekao je na ispraćaju još 30 mađarskih policajaca koji će da služe u Srbiji, da je zaštita granica pitanje nacionalne bezbednosti.
Mađarska poslala još 30 policajaca u Srbiju
Foto: Pixabay
"U južnom pograničnom delu naše zemlje ilegalni migranti su sve nasilniji, napadaju policajce, koriste oružje, oštećuju objekte granične zaštite i izazivaju saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom, a već se vodi borba i za teritoriju između pojedinih grupa organizovanog kriminala", istakao je Retvari.
On je naveo da je primarna linija odbrane mađarsko-srpski granični pojas, ali da je u interesu Mađarske da se ova granica proširi južnije, do graničnog pojasa Srbije i Severne Makedonije, navedeno je na sajtu mađarske policije.
Retvari je dodao da je Mađarska policija posvećena sprečavanju ulaska ilegalnih migranata u tu zemlju i na teritoriju Evropske unije i da je u tom cilju ponudila podršku i zemljama Zapadnog Balkana.
 
Saradnja je, prema njegovim rečima, kontinuirana, a prošle godine je u Srbiji služilo ukupno 394 pripadnika mađarske policije.
 
"Glavni zadatak mađarske policije je patroliranje u cilju sprečavanja i otkrivanja ilegalnih prelazaka granice, a rade i na privođenju ilegalnih migranata i krijumčara ljudi. Naše kolege neće služiti samo u neposrednoj blizini granice, već i na dubljim delovima puteva", kazao je on.
  • Realista

    10.01.2024 16:14
    Suverena država, nema šta...
    ... jer srpska policija ima preča posla, svi ti narkotici se neće dilovati sami, politički neistomišljenici se neće prebiti sami, kriminalne grupe se neće organizovati same... toliko posla a tako malo ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet