Parlamentu Gane isključili struju zbog duga

Predsednikov govor u parlamentu Gane prekinut je isključenjem struje, a elektrodistribucija te afričke zemlje je to učinila zbog dugovanja koje iznosi 23 miliona ceda, odnosno 1,8 miliona dolara.
Parlamentu Gane isključili struju zbog duga
Foto: Pixabay
Lokalni mediji prikazali su video-snimak unutar zgrade parlamenta na kom se čuju poslanici koji viču "dumsor, dumsor", što na lokalnom akanskom jeziku znači "nestanak struje", prenosi BBC.
 
Nekoliko minuta kasnije uključio se pomoćni generator pa su se svetla ponovo upalila u glavnoj sali. Drugi delovi zgrade, međutim, ostali su bez struje.
Zbog nestanka struje, nekoliko poslanika i osoblja ostalo je zarobljeno u liftu.
 
Portparol elektrodistribucije Vilijam Boateng rekao je za Rojters da su se odlučili na gašenje struje jer se parlament oglušio o upozorenja.
Struja je ponovo puštena nakon što je parlament platio više od polovine duga i obećao da će regulisati ostatak do kraja nedelje, rekao je Boateng.
 
Finansijski čelnik parlamenta Ebenezer Ahuma Đietror demantovao je da parlament duguje sumu koju je navela elektrodistribucija. Prema njegovim rečima, kompanija nije zabeležila nedavnu uplatu, a kako dodaje, parlament sad duguje oko 950.000 dolara.
 
Elektrodistribucija Gane se suočava sa velikim finansijskim teškoćama i često se odlučuje za prekid snabdevanja dužnika.
 
"Restrikcije su za sve dužnike. Ko god ne plati - biće isključen", istakao je Boateng.

Teme

Gana
  • X

    03.03.2024 12:37
    Država. A intervencije, veze? Ništa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet