Dodik: Sutra ću Federaciji BiH predložiti miran razlaz

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je odlukom o Rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN "potpisan kraj Bosni i Hercegovini".
Dodik: Sutra ću Federaciji BiH predložiti miran razlaz
Foto: Beta/AP
Najavio je da će sutra sa sednice Vlade Srpske u Srebrenici Federaciji BiH biti predložen mirni razlaz.
 
"Da li će to sve biti ubrzano ili u neko dogledno vreme, to je stvar procesa. Mi biramo mirni razlaz i to ćemo predložiti sutra sa sednice Vlade u Srebrenici. Predložićemo federalnoj strani (FBIH)" , rekao je Dodik za Radio-televiziju RS (RTRS).
Po njegovim rečima, Republika Srpska i Federacija BiH su sporazumne strane Dejtonskog sporazuma, a time i Ustava BiH.
Dodik je ocenio da je u toku "opsežna pokvarena intervencija međunarodne zajednice" i da je "inkognito rađeno" da se predloži Rezolucija o Srebrenici i da se za to obezbedi podrška Nemačke.
 
"Organi BiH koje oni tako forsiraju da funkcionišu, o tome nisu doneli nikakvu odluku", rekao je on.
 
Po njegovim rečima, "sve je to sramno i to znaju veoma dobro Amerikanci, Britanci, Nemci i svi ostali koji se mešaju u BiH, verovatno kalkulišući da je to potrebno da se uradi, jer će Srbi nekoliko dana galamiti, a onda će nestati".
  • Oluja, Bljesak

    23.05.2024 12:00
    Maestral i Juzni potez!
    Ako Dodik &co zele Oluju 2 slobodno neka se odvajaju.
  • 9097z

    23.05.2024 10:17
    @sasa
    "najeb*smo
    Dokle god RS vodi takvu politiku traba zabeaniti vojno sposobnom stanovnistvu RS ulaz u Srbiju .... "

    Pa tako je i Milošević radio i svi državnici Srbije pre njega, daju oružje da se štite granice Srbije a podignu rampu. Informiši se i obrazuj malo bolje, ako ti se već kuckaju komentari i prosipa "pamet".
    Ko je oslobodio Srbiju od Turaka bitkom kod Nevesinjske puske, pa onda izdat od strane srpskih vlasti na Berlinskom kongresu?
    Može da se gine za Srbiju al ne može da se živi u njoj jel da?

    Republika Srpska kao politički entitet više štiti političke (Kosovo) i ekonomske ( struja, hidrocentrale, ugalj, nafta, ogrev, drvo i drugi resursi koji se dobijaju iz RS) interese Srbije, nego interese naroda koji živi tamo.
  • Particulare matter

    23.05.2024 09:34
    Nego kad ti i Vučić pravite onaj vaš zbor sa pečenim volovima i rakijetinom i Baja da vam peva pa da pijani glumite silu i pobedite ceo razuman svet a kad se otreznite a ono mokar peškir na glavi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.