Osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab se povlači sa funkcije

Svetski ekonomski forum potvrdio je danas da se osnivač te organizacije Klaus Švab povlači sa izvršne funkcije nakon više od 50 godina.
Osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab se povlači sa funkcije
Foto: Pixabay
Forum nije otkrio ko će naslediti Švaba i postati zaštitno lice njegovog elitnog godišnjeg sastanka u Davosu u Švajcarskoj, prenosi CNBC.
 
Potvrđeno je da će Švab u januaru 2025. preći na ulogu predsednika upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma.
Dodaje se da će taj odbor biti organizovan oko četiri strateška odbora "kako bi se dodatno pojačao uticaj rada organizacije".
Nemački inženjer i ekonomista Švab, koji je u martu napunio 86 godina, je osnovao Svetski ekonomski forum 1971. godine i takođe bio njegov izvršni predsednik.
 
Forum je prvobitno bio zamišljen kao mesto na kome se okupljaju evropski poslovni lideri i vladini zvaničnici da bi diskutovali o jačanju evropske konkurentnosti sa SAD.
 
Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma u Davosu je tokom godina postao događaj na kome prisustvuje globalna politička i poslovna elita da bi diskutovala o najvažnijim pitanjima današnjice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.