Aleja Aleksej Navaljni uskoro u Parizu u blizini ruske ambasade

Pariske vlaste jednoglasno su usvojile ideju da se jedna aleja u 16. arondismanu u Parizu, u oblasti u kojoj se nalazi ruska ambasada, imenuje po po protivniku Kremlja Alekseju Navaljnom.
Aleja Aleksej Navaljni uskoro u Parizu u blizini ruske ambasade
Foto: 021.rs
Buduća aleja Aleksej Navaljni mogla bi da bude u jednoj aveniji koja se nalazi neposredno ispred ruske ambasade, izjavio je neimenovani lokalni zvaničnik.
Francuska, koja ima "dugu istoriju" sa Rusijom, "često je dočekivala njene prognanike" u tom arondismanu, rekao je zvaničnik i dodao da su mnoge porodice Rusa naselile tu oblast posle revolucije 1917. godine.
Navaljni, koji je "umro jer je imao određenu ideju šta sloboda treba da bude, postao je u Rusiji i van Rusije simbol slobode", dodao je zvaničnik i rekao da je to i "način podrške otporu represivnom ruskom režimu".
 
Navaljni je umro u februaru u nerazjašnjenim okolnostima u zatvoru na ruskom Arktiku.
 
Većina njegovih saradnika nalazi se u izbeglištvu u inostranstvu, a neki su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne u Rusiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet