Erdogan o izraelskom napadu na Rafu: Baš kao Hitler, Milošević i Karadžić neće izbeći prokletstvo

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obećao je da će Turska učiniti "sve što je moguće" da "varvarska" vlast i Benjamin Netanijahu polože račune.
Erdogan o izraelskom napadu na Rafu: Baš kao Hitler, Milošević i Karadžić neće izbeći prokletstvo
Foto: Beta/AP
Erdogan je potom uporedio izraelskog premijera sa Slobodanom Miloševićem, Radovanom Karadžićem i Adolofom Hitlerom.
"Turska će učiniti sve što je moguće da ove varvare i ove ubice koji nemaju nikakve veze sa čovečnošću, pozove na odgovornost", rekao je Erdogan o izraelskom napadu na grad Rafu u Pojasu Gaze, početom tokom prošlog vikenda.
On je dodao da je "masakr, dan posle apela Međunarodnog suda pravde da se obustave napadi još jednom pokazao okrutno i izdajničko lice terorističke države".
 
"Baš kao Hitler, Milošević, Karadžić i drugi faraoni istorije kojima se dive, neće moći da izbegnu prokletstvo", rekao je Erdogan.
Palestinske vlasti i Hamas su optužili Izrael da je izvršio "masakr" gađajući centar za raseljena lica nedaleko od Rafe, na jugu Pojasa Gaze, gde je poginulo najmanje 40 ljudi i 64 je ranjeno. 
 
Izraelska vojska je saopštila da su meta bili teroristi.
  • vidim

    28.05.2024 07:54
    Svaki pravi čokoladni bot sa prelivom se napeca na ovu vest
  • Ако

    28.05.2024 07:53
    Ако
    се опет помешају карте,ето нама опет Турака,на дужи период. Можда би било боље,јер ово што имамо,од смрти ТИТА је...
  • Mikica

    27.05.2024 23:15
    Sponzor Tzv.kosova
    Najviše ih on naoružava i braća hrvati i poznati nam Nemci. Legalno im šalju da se brane od zlih Srba,što poklon,što naplate. Da se zna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet