Erdogan o izraelskom napadu na Rafu: Baš kao Hitler, Milošević i Karadžić neće izbeći prokletstvo

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obećao je da će Turska učiniti "sve što je moguće" da "varvarska" vlast i Benjamin Netanijahu polože račune.
Erdogan o izraelskom napadu na Rafu: Baš kao Hitler, Milošević i Karadžić neće izbeći prokletstvo
Foto: Beta/AP
Erdogan je potom uporedio izraelskog premijera sa Slobodanom Miloševićem, Radovanom Karadžićem i Adolofom Hitlerom.
"Turska će učiniti sve što je moguće da ove varvare i ove ubice koji nemaju nikakve veze sa čovečnošću, pozove na odgovornost", rekao je Erdogan o izraelskom napadu na grad Rafu u Pojasu Gaze, početom tokom prošlog vikenda.
On je dodao da je "masakr, dan posle apela Međunarodnog suda pravde da se obustave napadi još jednom pokazao okrutno i izdajničko lice terorističke države".
 
"Baš kao Hitler, Milošević, Karadžić i drugi faraoni istorije kojima se dive, neće moći da izbegnu prokletstvo", rekao je Erdogan.
Palestinske vlasti i Hamas su optužili Izrael da je izvršio "masakr" gađajući centar za raseljena lica nedaleko od Rafe, na jugu Pojasa Gaze, gde je poginulo najmanje 40 ljudi i 64 je ranjeno. 
 
Izraelska vojska je saopštila da su meta bili teroristi.
  • vidim

    28.05.2024 07:54
    Svaki pravi čokoladni bot sa prelivom se napeca na ovu vest
  • Ако

    28.05.2024 07:53
    Ако
    се опет помешају карте,ето нама опет Турака,на дужи период. Можда би било боље,јер ово што имамо,од смрти ТИТА је...
  • Mikica

    27.05.2024 23:15
    Sponzor Tzv.kosova
    Najviše ih on naoružava i braća hrvati i poznati nam Nemci. Legalno im šalju da se brane od zlih Srba,što poklon,što naplate. Da se zna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.