Putin najavio "ozbiljne posledice" ako dođe do upotrebe zapadnog oružja na ruskom tlu

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas da bi upotreba zapadnog oružja za gađanje ciljeva na ruskoj teritoriji, donela rizik "ozbiljnih posledica".
Putin najavio "ozbiljne posledice" ako dođe do upotrebe zapadnog oružja na ruskom tlu
Foto: Beta/AP
Na to je upozorio pošto Ukrajina kao odgovor na rusku invaziju već gađa pogranična područja.
 
"U Evropi, posebno u malim zemljama, moraju da razmišljaju o tome sa čime se igraju", rekao je Putin u Uzbekistanu gde se nalazi u zvaničnoj poseti.
Ruski predsednik je dodao da je to "ozbiljna stvar koja mora da se ima na umu, pre odluke o napadu duboko na ruskoj teritoriji".
 
"To trajno zaoštravanje može da izazove ozbiljne posledice", ocenio je Putin.
Ukrajina traži da koristi oružje koje isporučuje Zapad protiv vojnih ciljeva na ruskoj teritoriji, ali ta tema je duboko podelila pristalice Kijeva.
 
Italija i Nemačka su pomenule opasnost od daljeg zaoštravanja, strahujući da bi Putin mogao da upotrebi nuklearno oružje, dok generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg smatra da trenutna ograničenja "vezuju ruke Ukrajicima".
 
Putin smatra da bi to bilo dodatno zaoštravanje, jer bez obzira na to što bi ukrajinska vojska sprovodila napade, njih bi pripremili zapadnjaci koji Ukrajinu snabdevaju oružjem.
 
"Takav zadatak ne priprema ukrajinska vojska, već predstavnici zemalja NATO", rekao je Putin optužujući Zapad da "želi globalni sukob".
  • Plaćač poreza

    30.05.2024 11:42
    Znaju li rusofilski zombiji da je ovaj zločinac odgovoran za smrt 50 hiljada civila samo u napadu na Mariupolj? 50 hiljada nevinih ljudi.
  • Б

    29.05.2024 20:45
    "Последње упозорење" - опет
    Тако су се некад давно сукобљавали Кинези и СССР. Наравно, СССР је био војно далеко јачи, па је Кинезима преостало само да упозоравају, објашњавају, да издају "последња упозорења" у стилу "немојте рећи да вам нисмо казали". У СССР је био и виц типа "Кинези су по педесети пут издали последње упозорење".
    Сад је иста ствар између Русије и НАТО. Путин је мислио да је Украјина слаба, није издавао никаква "последња упозорења", него је једноставно напао. Напад на НАТО је ипак нешто друго.
  • /

    29.05.2024 13:33
    /
    poslace im zeljko mitrovic luk sa bojevom strelom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.