Zatvoren sistem HAARP

Američki HAARP program, koji već godinama fascinira teoretičare zavere šitom sveta, je zatvoren zbog finansijskih problema.
Američki HAARP program, koji već godinama fascinira teoretičare zavere šitom sveta, je zatvoren zbog finansijskih problema.

Menadžer programa HAARP Džejms Kini kaže da je objekat koji se nalazi na Aljasci zatvoren još od početka maja. "Trenutno je lokacija napuštena jer sve se svodi na novac, a mi ga nemamo", izjavio je Kini dodajući da su svi pristupni putevi blokriani, a da su zgrade zaključene i struja isključena. Takođe je ugašen i sajt programa HAARP.

Kini kaže da će program sigurno biti zatvoren sledeća dva meseca.

Međutim, razlog za zatvaranje programa je delom i ekološke prirode jer dizel generatori nisu prošli atest kojim potvrđuje da ne zagađuje okolinu. Popravka generatora košta 800.000 dolara, a njihovo mesečno održavanje 300.000 dolara. Za 10-dnevni rad postrojenja potrebno je čak 500.000 evra.

Američki HAARP program se inače bavi istraživanjem jonosfere, ali teoretičari zavere tvrde da se sistem bavi proučavanjem jonosfere, "koja sadrži veliku količinu jona nastalih delovanjem sunčevog vetra i ima veliki uticaj na prostiranje elektromagnetnih talasa".

  • Светлана

    19.07.2013 06:43
    Поздрав за Горана М
    Жао ми је Горане, али је јуче поподне небо изнад Зрењанина било толико ''лепо'' и шарено...да ми је син од 6год рекао - Ју, мама, гле како је страва ишарано, као Бен-Тен?!
  • 18.07.2013 17:16
    Vratiće se rode
    HAARP u Barajevu? Pa mazno im Dule pacov agregate i dizel pa morali da zatvore radnju.
  • slavo

    18.07.2013 11:32
    chudo
    A ko bi to bio tolko blesav da im poveruje !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.