Džihadisti odrubili glave pet gatara

Ekstremisti Islamske države (IS) ne poznaju granice odrubili su glave pet žena gatara i vidovnjakinja iz severnoiračkog grada Mosula.
Ekstremisti Islamske države (IS) ne poznaju granice odrubili su glave pet žena gatara i vidovnjakinja iz severnoiračkog grada Mosula.

"Nakon kratkog suđenja u Mosulu, militanti su nožem odsekli glave i bacilli tela nesrećnih žena, umesto da ih sahrane. Pogubljene žene bile su Arapkinje, a uhapšene su pre mesec dana pod optužbom da rade protiv islama", tvrdi portparol Kurdske demokratske stranke (KDP) Saed Mamuzini. On je dodao da to nije prvi put da je IS uradio tako nešto. Takvih primera bilo je dosta u Mosulu i okolnom području.

Inače, nove optužbe na račun džihadista dolaze uoči početka rada specijalnog tima Ujedinjenih nacija koji bi uskoro trebalo da stigne kako bi istražio zločine militanata u severnom Iraku, naročito u Mosulu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet