SP 2018: Argentina se provukla u osmine finala

Fudbaleri Hrvatske i Argentine plasirali su se večeras iz Grupe D u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Hrvatska je pobedila Island sa 2:1, dok je Argentina savladala Nigeriju takođe sa 2:1.

Argentina će u osmini finala igrati protiv reprezentacije Francuske, a Hrvatska sa reprezentacijom Danske.
 
Fudbaleri Argentine pobedili su Nigeriju sa 2:1 u Sankt Peterburgu i plasirali se u nokaut fazu Svetskog prvenstva u Rusiji. Nigerija je do 89. minuta imala rezultat koji nju vodi u osminu finala, ali je Markos Roho bio perfektan kada je trebalo i doneo svojoj zemlji prolaz dalje.
 
Golove za Argentinu postigli su Lionel Mesi i Markos Roho, a za Nigeriju je strelac bio Viktor Mozes. Prvo poluvreme je pripalo Argentini koja je povela već u 14. minutu i čuvala rezultat koji je vodi u osminu finala do odlaska na odmor.
 
Lionel Mesi je sjajno primio dug pas na ivici kaznenog prostora i uradio ono što radi najbolje - postigao gol za svoj tim. Mesijev pogodak je ujedno bio i stoti postignut na Mundijalu u Rusiji, a stadion Sankt Peterburg je 100. na kome je Mesi postigao gol.
 
Ipak, ni Nigerija nije bila bez šansi, ali nije uspevala da realizuje neku od prilika. Na samom početku drugog poluvremena, nakon gužve u šesnaestercu Argentine Havijer Maskerano je skrivio penal koji je u gol za Nigeriju pretvorio Viktor Mozes.
 
Nigerija je tako u 49. minutu došla do rezultata koji je vodi u osminu finala Svetskog prvenstva. Na 15 minuta do kraja meča Čakir je doneo odluku o kojoj će se verovatno dugo raspravljati. Gledao je snimak i zaključio da nema penala za Nigeriju. Lopta je Roha udarila u glavu pa zatim u ruku, a ruke su Argentincu bile visoko podignute i raširene. Ipak, sudija je rekao da je Roho igrao glavom.
 
Nakon cele gužve oko penala, Nigerija je imala još dve sjajne prilike, ali kako to biva u fudbalu, stigla je kazna za promašaje. Roho se našao na pravom mestu u pravo vreme i fenomenalnim šutem u 86. minutu doneo Argentini osminu finala. 
 

Reprezentacija Hrvatske savladala je Island 2:1 u meču poslednjeg, trećeg kola grupe D na Svetskom prvenstvu i sa maksimalne tri pobede prošla u osminu finala. Hrvatska je jedina u Grupi D ranije osigurala plasman u nokaut fazu Mundijala, pa taj okršaj nije imao rezultatsku važnost za tim Zlatka Dalića.

U prvom poluvremenu viđena je dobra igra oba tima. Hrvati su više držali loptu u svom posedu, ali je selekcija Islanda više šutirala na gol i bila mnogo konkretnija. Ipak, prvi deo igre završen je bez pogodaka, a "požuteo" je Marko Pjaca u 14. minutu susreta na Rostov areni.
 
Drugo poluvreme počelo je boljom igrom "Vatrenih", koji su poveli golom Milana Badelja u 53. minutu. Badelj je tako postigao svoj prvi gol na najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri u nacionalnom dresu i to iz prvog šuta u okvir gola.
 
U nastavku je Island bio mnogo agresivniji, a izjednačujući gol postigao je Gilfi Sigurdson u 76. minutu, kada je sudija pokazao na belu tačku. Do kraja susreta u Rostovu Island je imao još nekoliko izglednih šansi da stigne do vođstva, naročito kada je Nigerija još uvek "održavala" remi u Sankt Peterburgu protiv Argentine.
 
Ipak, sve šanse Islanda pale su u vodu, kada je Roho postigao autogol i doneo prednost Argentini, a drama u grupi D konačno je rešena i drugim golom Hrvatske selekcije, kada je Perišić u 90. minutu utakmice bio precizan za 2:1.
  • Andrija Šrek

    27.06.2018 14:39
    ??
    Stvarno, sve više izgleda da je celo Svetsko prvenstvo namešteno!
    Zašto ga onda uopšte gledati?
  • Rob

    27.06.2018 12:43
    @STrahinja
    Znaci i Hrvatska je smejurija? Jel si sutno loptu ikad?
  • Del Potro

    27.06.2018 08:01
    Nije se provukla, nego ih je turčin poslao dalje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.