Đorđević odlazi, dolazi Kokoškov?

Igor Kokoškov mogao bi da nasledi Aleksandra Đorđevića na mestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije, piše štampa.
Utakmica protiv Češke za 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Kini mogla bi da bude i poslednja za Đorđevića u ulozi selektora. Njegov ugovor s Košarkaškim savezom Srbije ističe sa završetkom Mundobasketa, a "Novosti" pišu da će loš plasman na Svetskom prvenstvu, na kome se računalo čak i na zlatnu medalju, samo učvrstiti njegovo uverenje da je došlo vreme da kormilo reprezentacije prepusti nekom drugom.
 
Kako piše "Politika", Đorđević je o tome mnogo pre ovog šampionata razgovarao s predsednikom Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predragom Danilovićem i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem. Imajući u vidu da je proletos započeo projekat oživljavanja Virtusa iz Bolonje, da mu je taj klub dao odrešene ruke da uspostavi kompletan sistem rada (čak i neke stvari koje se tiču menadžmenta), nerealno je da istovremeno sedi na dve tako vruće stolice, ocenjuje taj list.
 
Glavni kandidat za novog selektora, prema saznanjima "Novosti", jeste Igor Kokoškov, asistent u stručnom timu Sakramento kingsa u NBA, koji je pre dve godine u Istanbulu kao selektor Slovenije osvojio titulu evropskog šampiona, upravo pobedivši Srbiju u finalu.
 
Nije tajna da u KSS-u već izvesno vreme razmišljaju o Đorđevićevom nasledniku, piše "Politika" i navodi da je, prema njihovim saznanjima, ime koje se najčešće pominje poslednjih meseci Saša Obradović, trener Monaka.
 
Đorđević je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebra, 2014. na Svetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu. Ušao je u istoriju ovog sporta kao jedini koji je stizao do finala tri najveća takmičenja i kao igrač i kao selektor.
  • Vlasta

    14.09.2019 16:41
    Zasto Kokoskov? Zar nema neko iz matice nam - Republike Srpske?
  • profesor

    14.09.2019 15:29
    odličan
    Peto mesto odličan je rezultat za ovu malu i ubogu zemlju, dragi megalomani.
    Recite po čemu je dobrom i korisnom Srbija još na petzom mestu!
    Čestitke Đorđeviću i igračima.
  • Lola

    14.09.2019 15:26
    Dovidjenja prijatno,nije ih pripremio za utakmice i to je to...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).