Srbija pobedom nad Češkom osvojila peto mesto u Kini

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je danas u Pekingu pobedila selekciju Češke sa 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19).

Srbiju je do pobede vodio Bogdan Bogdanović sa 31 poenom, Nikola Milutinov je 14, a Stefan Jović 12 poena. U redovima Češke najbolji je bio Patrik Audasa 16 poena, Martin Peterka je dodao 14, Tomaš Satoranski 13 poena.

Srbija je odigrala loše prvo poluvreme, slabo u odbrani i bezidejno u napadu, pa su Česi u jednom momentu imali i 13 poena prednosti (30:43).

Češka je na veliki odmor otišla sa plus devet, ali je Srbija na početku treće deonice trojkama Bogdanovića i Lučića prišla prvo na minus dva, da bi nakon trojke Jovića stigla i do izjednačenja (58:58).

Izabranici Aleksandra Đorđevića su se tada "probudili" i zaigrali mnogo bolje, usledila je sjajna serija od 13:0 za vođstvo od 64:58.

Srbija je pred poslednju četvrtinu imala plus sedam, da bi Bogdanović petom trojkom na meču doneo i prvu dvocifrenu prednost nacionalnom timu (74:62) i najavio pobedu.

Bogdanović je novom trojkom pet i po minuta pre kraja meča doneo Srbiji maksimalnih plus 18 (84:66) i tako praktično stavio tačku na ovaj meč.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.