Odbojkaši Srbije prvaci Evrope

Odbojkaši Srbije osvojili su Evropsko prvenstvo, pošto su u finalu pobedili Sloveniju sa 3:1 u setovima.
Pehar namenjen prvaku Evrope odbojkaši Srbije podigli su pred oko 15.000 gledalaca u dvorani Bersi u Parizu. 
 
Iako nisu dobro otvorili meč, izabranici Slobdana Kovača nadigrali su "zmajčeke" i zasluženo došli do novog naslova evropskog šampiona.
 
Kao i protiv Francuza u polufinalu, reprezentativci Srbije su lošije otvorili meč i Slovenija je brzo stigla do značajnijeg vođstva, te su igrači Alberta Đulijanija mirno priveli set kraju 25:19.
 
Međutim, mašinerija Srbije proradila je u drugom setu u kom su potpuno nadigrali svoje protivnike. Servis je radio kako treba, a Podraščain, Atanasijević, Lisinac i ostatak ekipa je igrao odlično. To je bilo dovoljno da se vrate u igru, uzevši drugi set sa 25:16. 
 
Treći set je počeo prilično izjednačeno, ali su ubrzo odbojkaši Srbije ponovo preuzeli kontrolu nad ritmom meča i došli u vođstvo. Treći set je pripao Srbima sa 25:18.
 
U četvrtom setu Srbija je još jednom pokazala snagu i nadigrala odbojkaše Slovenije, uzevši finalni set sa 25:19.  
 
Srbiji je ovo treće evropsko zlato, pošto je prethodno bila najbolja 2001. i 2011. godine. Takođe, Srbija je, kao i 2011. godine, objedinila titule šampiona Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na drugoj strani, Slovenija nije uspela da osvoji prvo zlato u svom drugom finalu.
 
Doček odbojkaške reprezentacije Srbije, novog šampiona Evrope, biće upriličen u ponedeljak od 20 časova na balkonu Skupštine grada Beograda.
  • seki

    30.09.2019 14:17
    ja se đokom pokrih
    Samo hleba i igara....još i još i još....)))
  • Ja

    30.09.2019 06:32
    Seki
    Vidi se da si nesposoban, pokri se ušima i ćut!
  • Gde ste...

    30.09.2019 02:23
    Pa i propadamo, kakve veze imaju sportske pobede sa tim?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Jokić u prvoj petorci NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić iz Denver nagetsa uvršten je u prvi tim NBA lige, čime je dobio još jedno individualno priznanje.

Zvezda osvojila ABA ligu

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA ligu, pošto su kao gosti u trećoj utakmici finala plej ofa pobedili Partizan sa 82:76 (20:18, 22:20, 17:14, 23:24) i finalnu seriju dobili sa 3:0.

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.