Emotivni oproštaj fudbalskog sveta od "Mistera": "Veliki ne odlaze"

Fudbalski klubovi, fudbaleri, sportski novinari, navijači, javne ličnosti, opraštaju se večeras o velikog trenera Radomira Antića.
Trener koji je trenirao tri najveća španska kluba - Atletiko Madrid, Real Madrid i Barselonu, preminuo je danas, u 71. godini, u glavnom gradu Španije. Od njega su se oprostila sva tri velikana španskog fudbala, o čemu možete da čitate OVDE.
 
Međutim, od čuvenog Mistera, kako su ga zvali, opraštaju se i Fudbalski savez Srbije, španska La liga, klubovi kao što su Partizan, Selta, Fenerbahče, Malaga, ali i poznati fudbaleri poput Ikera Kasiljasa, Serhija Ramosa, Kokea, Stankovića.
 
Emotivni oproštaj od Antića osvanuo je na sajtu Partizana, s kojim je Antić osvojio prvenstvo Jugoslavije kao igrač, a taj uspeh je dva puta ponovio kao trener.
 
"Samo jedan crno-beli čovek vodio je tri najveća španska kluba: Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid. Samo jedan crno-beli čovek ima unuke koji u partizanovim kopačkama trče španskim terenima. Samo jedan crno-beli čovek bio je i ostao pravi Mister. Samo jedan čovek od večeras 'sa one strane bodriće te, Partizane!' Njegovom smrću – ljubav ta ne prestaje", objavio je Partizan.
 
Klub koji je Radomir Antić spasao od ispadanja u niži rang, engleski Luton, saopštio je da su "devastirani saznanjem o odlasku legende".
 
"Pravi heroj 'Hetersa' zbog spašavanja od ispadanja iz lige. Misli svih na Kenivolt Roudu su uz njegovu porodicu i prijatelje u ovom užasnom trenutku", saopšteno je iz kluba. 
 
Antić je svoje igračke dane proveo i u Fenerbahčeu, gde poručuju da sa velikom tugom podsećaju da je Antić imao važnu ulogu u osvajanju titule turskog šampiona. 
 
Od Antića se opraštaju i klubovi u kojima nije nastupao, poput Malage, odakle poručuju da je srpski stručnjak "čuveni član velike španske fudbalske porodice", izražavajući saučešće porodici, prijateljima i navijačima Atletiko Madrida.
 
Dejan Stanković nosio je kapitensku traku reprezentacije za vreme dok ju je vodio Radomir Antić. Emotivnom poruke sadašnji trener Crvene zvezde oprostio se od velikog stručnjaka putem društvenih mreža.
 
"Počivaj u miru, dragi moj MISTER! Tajne fudbala i života su uz tebe prestajale to da budu, a karijera je zapamtila mnogo divnih momenata! Veliki ne odlaze, samo sada sa drugog mesta gledaju na nas! Zauvek tvoj, kapiten", poručio je Stanković.
 
Još jedna legenda madridskog Atletika, Fernando Tores, takođe se oprostio od Antića.
 
"Ostavio nas je Radomir Antić, čovek koji je uzdizao profesiju fudbalera. Priča o Atleti, šampionu i legendi zbog Radomira će biti zauvek u srcima svih sportista", objavio je Tores na Tviteru.
 
Kapiten Atletika Koke izrazio je žaljenje zbog gubitka Radomira Antića. 
 
"Otišla je legenda našeg Atletika. Veličina kluba će zauvek biti izražena u osobama kao što je bio on", poručio je Koke.
 
Kapiten Real Madrida Serhio Ramos takođe se oprostio od Antića
 
"Stvarao si više uz Atletiko, napravio si naše rivalstvo većim. Zbogom jedinstvenoj karijeri: Atletiko Madrid, Barselona i Real Madrid, između ostalog. Počivaj u miru", napisao je Ramos.
 
Čuveni golman Iker Kasiljas je poručio da je današnji dan još jedan u kom mora da izrazi saučešće svim porodicama koje su izgubile voljenu osobu, uz poruku ohrabrenja porodici i prijateljima Radomira Antića. 
 
Od Mistera se oprostio i Fudbalski savez Srbije, poručujući da je Srbija ponosna što je imala takvog čoveka.
 
"Svima koji su poznavali Radomira Antića ostaće praznina u srcu, a Srbija može da bude ponosna da je imala takvog čoveka u inostranstvu, koji se svojom zemljom uvek ponosio. Fudbalski savez Srbije izražava iskreno saučešće porodici Antić. Počivajte u miru 'Mister'", navodi se na sajtu FSS-a.
  • Marko

    07.04.2020 08:36
    Jevrejin
    Vecna slava Antara!! Proslavljao si ime Srbije kada je ova zemlja bila na najgorem glasu, duplu krunu uzeo sa Atletiko Madridom pored titana kakvi su Real Madrid ui Barselona. Ostaces u secanju kao legenda ljudino!
  • Pzs

    06.04.2020 22:21
    Tuga
    Vecna slava ljudino!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.