VIDEO: Mladi Tadej Pogačar osvojio Tur de Frans, napet finiš i duel sa Rogličem

Mladi slovenački biciklista Tadej Pogačar danas je, u pretposlednjoj etapi Tur de Fransa, voženoj pojedinačno na hronometar, preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i "preoteo" žutu majicu zemljaku Primožu Rogliču.
Pošto se sutra vozi "paradna" etapa, koja se završava tradicionalnim sprintom na Jelisejskim poljima u Parizu, Pogačar, koji će u ponedeljak napuniti 22 godine, gotovo sigurno će biti pobednik najveće biciklističke trke na svetu.
 
Duel dvojice prvoplasiranih u pretposlednjoj etapi, voženoj individualno na hronometar u dužini od 36,2 kilometra, doneo je veliku sportsku dramu.
 
Roglič, koji je još od prve nedelje Tura nosio žutu majicu, imao je 57 sekundi prednosti, ali je mladi Pogačar fantastičnom vožnjom pobedio na hronometar, sa minut i 56 sekundi pred Rogličem, koji je ukupno imao peto vreme.
 
Pred sutrašnju "paradnu" etapu, koja će biti završena tradicionalnim sprintom na Jelisejskim poljima u Parizu, Pogačar ima prednost od 59 sekundi ispred Rogliča i samo bi neke krajnje nepredviđene okolnosti mogle da ga spreče da zabeleži fenomenalan trijumf.
 
Pogačar vozi za ekipu UAE tim Emirati, dok je Roglič član holandskog Džambo Vizma.
 
  • @nikola

    20.09.2020 00:05
    Kad su sportska nacija u pravom smislu reci.

    Trivia: u kopru imaju kruzni tok, za bicikliste
  • Nikola

    19.09.2020 20:49
    Bravo za naše Slovence!!!
    Još jednom, bravo za naše komšije Slovence! Ubedljivo su zauzeli prva dva mesta u generalnom plasmanu i radujem se zbog toga. Živela Slovenija!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.