Preminuo čuveni rukometaš Zlatko Saračević

Legendarni jugoslovenski i hrvatski rukometaš i trener Podravke Zlatko Saračević preminuo je u nedelju uveče nakon što mu je pozlilo posle derbija sa Lokomotivom u Koprivnici.
Hrvatski mediji prenose da je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije preminuo od srčanog udara u 60. godini života.
 
Njegova ekipa je u velikom derbiju slavila 32:29 i napravila veliki korak ka osvajanju nove titule.
 
"Čestitam devojkama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti ih jer smo sa jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige šampiona i ti porazi su delovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica bronzane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč", rekao je Saračević kojem je pozlilo odmah nakon što je dao izjavu, piše Podravski list.
 
Isti izvor navodi da je Saračeviću po izlasku iz dvorane pozlilo, a u blizini se našla trener golmana Barbara Stančin koja je odmah pozvala hitnu pomoć. Pomoć je stigla vrlo brzo i Saračević je prebačen na Hitni bolnički deo koprivničke Opšte bolnice dr Tomislav Bardek, međutim, ubrzo je stigla informacija da je preminuo.
 
Doktori su ga reanimirali četrdesetak minuta, ali nažalost nisu uspeli.
 
Saračević je najveći deo igračke karijere proveo u banjalučkom Borcu (1977-1987), gradu u kome je rođen, a kasnije je igrao za Medveščak, Nim, Bordo, Kretiel, Istr, BAdel Zagreb, Foteks i Zamet.
 
Sa Banjalučanima je bio prvak Jugoslavije 1981. i osvajač kupa dve godine ranije.
 
Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je svetsku titulu 1986. i olimpijsku bronzu 1988, dok je sa selekcijom Hrvatske bio olimpijski pobednik 1996, drugi u Evropi 1995. i treći 1994.
 
U trenerskoj karijeri radio je u Zametu, Čeliku, Zagrebu, Dubrovniku, bio je asistent u reprezentaciji Hrvatske…
  • Bg

    22.02.2021 21:05
    velikan
    Veliki igrač i čovek. Pamtimo kako je igrao za Jugoslaviju. Tužan dan za rukomet.
  • Goran

    22.02.2021 19:28
    Obrenovac
    Imao je šutinu,bušio mrežu
  • Limanac treći

    22.02.2021 06:44
    Tužna vest za sve ljubitelje sporta u Jugi. Koliko nam je samo radosti doneo. Neka mu je laka zemlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.