Kovid pomera početak Rolan Garosa

Drugi gren slem turnir sezone Rolan Garos biće pomeren za nedelju dana u odnosu na najavljeni termin, usled teške epidemiološke situacije u Francuskoj.
Kovid pomera početak Rolan Garosa
Foto: Youtube (screenshot)
S obzirom da se Francuska nalazi u trećoj blokadi izazvanoj pandemijom korona virusa, odlučeno je da se turnir pomeri za nedelju dana, jer kako javljaju francuski mediji, očekivano otvaranje Francuske biće sredinom maja. 
 
Početak turnira je prvobitno planiran za 23. maj, ali kako javlja francuski "L' Ekip" doneta je odluka da isti počne 30. maja.
 
Ovo odlaganje Rolan Garosa moglo bi da izazove različite promene u ATP rasporedu, s obzirom da će pauza između dva Gren slema na različitim podlogama, Rolan Garosa i Vimbldona, biti svega dve nedelje. 
 
Rolan Garos se prošle godine, takođe zbog pandemije, igrao u oktobru.
 
Na jedinom Gren slemu na šljaci titulu u muškoj konkurenciji braniće 13-ostruki osvajač ovog turnira Rafael Nadal, dok će u ženskoj konkurenciji isto pokušati da uradi Poljakinja Iga Švjontek.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.