OI: Vaterpolisti Srbije izgubili u velikom derbiju sa Hrvatskom

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je danas na Olimpijskim igrama u Tokiju od selekcije Hrvatske sa 12:14 (3:5, 1:1, 4:4, 4:4), u meču četvrtog kola Grupe B.
OI: Vaterpolisti Srbije izgubili u velikom derbiju sa Hrvatskom
Foto: FoNet/AP
Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Nikola Jakšić sa tri gola, a Filip Filipović i Strahinja Rašović su upisali po dva pogotka.
 
U reprezentaciji Hrvatske bolji od ostalih bili su Paolo Obradović i Maro Joković sa četiri gola.
 
Hrvatska je bolje počela meč i ubrzo je povela sa 5:1, da bi do kraja prvog perioda srpska selekcija sa dva gola smanjila rezultat.
 
U drugoj četvrtini nije bilo promene rezultat, dok je u nastavku meča Srbija došla do izjednačenja (8:8), ali je zatim Hrvatska serijom od 4:0 ponovo došla do osetnije prednosti. Do kraja meča Srbija je uspela samo da smanji rezultat, pa je sada Hrvatska druga na tabeli sa tri pobede, a reprezentacija Srbije je treća sa dve pobede i dva poraza.
 
Plasman u četvrtfinale osiguraće po četiri najbolje selekcije iz dve grupe.
 
U poslednjem kolu Srbija u ponedeljak igra protiv Crne Gore, a Hrvatska protiv lidera grupe, selekcije Španije.
 
Ranije danas Crna Gora je savladala Kazahstan sa 19:12, dok je Španija bila bolja od Australije 16:5.
 
U okviru Grupe A Mađarska je upisala treću pobedu, savladavši SAD sa 11:8.
 
  • ozvalavljen

    31.07.2021 15:08
    Izuzev sto smo ekonomski tigar zar ne bi trebali da smo i sportski tigar?
    Kako nam je krenulo na OI ostacemo izgleda samo tigric.
  • plivac amater

    31.07.2021 13:41
    Zasluzena pobeda komsija. Mora se reci realno da su nas sudije gurale. Hrvatska je cak 21 put imala igraca manje a mi 6 puta.
  • Cirkus Srbija

    31.07.2021 12:30
    "I zemlja napreduje, pa se nadamo da će biti i više medalja nego u Riju", rekao je Vučić...ZAISTA JE U PRAVU, BIĆE TO RAST OD - X% KAO KOD BDP-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.