ZOI u Pekingu zvanično otvorene, Vučić prisustvovao ceremoniji

Zimske olimpijske igre zvanično su otvorene svečanom ceremonijom i defileom sportista na Nacionalnom stadionu "Ptičje gnezdo" u Pekingu.
ZOI u Pekingu zvanično otvorene, Vučić prisustvovao ceremoniji
Foto: FoNet
Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu predstavljaju takmičari u alpskom skijanju Nevena Ignjatović i Marko Vukićević, koji je nosio zastavu Srbije tokom defilea sportista.
Ceremonija je počela umetničkom tačkom, kojom je predstavljeno buđenje proleća u Kini i velikim vatrometom iznad stadiona uz natpis "proleće".
Na takmičenju će učestovovati gotovo 3.000 sportista u sedam sportova u 15 disciplina. Takmičenja će se održavati u Pekingu, Jancinu i u Džangđakou u susednoj provinciji Hebej.
 
 
Ceremoniji su, između ostalih, prisustvovali kineski predsednik Si Đinping, njegov kolega iz Rusije Vladimir Putin i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.
 
Peking je postao prvi grad domaćin Letnjih i Zimskih olimpijskih igara, pošto je najveće sportsko takmičenje organizovao na leto 2008. godine. Zimske olimpijske igre biće održane pod strogim zdravstvenim pravilima zbog pandemije korona virusa i trajaće do 20. februara.
 
Vučić prisustvovao ceremoniji otvaranja
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pekingu je prisustvovao ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara.
 
"Našu Srbiju predstavljaju takmičari u alpskom skijanju, Nevena Ignjatović i Marko Vukićević. Svu sreću im želim na Zimskim olimpijskim igrama", napisao je Vučić u objavi na svom Instagram profilu.
  • Gari

    05.02.2022 09:30
    Sad kad nam donese neki novi soj korone.
  • Milan

    05.02.2022 09:06
    Ovo mu je poslednja Olimpijada
    Neka ga ,
    ovo mu je poslednja Olimpijada !
  • Kremenko

    04.02.2022 21:00
    A lep, lep, ko upisan. Šteta što je umro Hju Hefner, bio bi mu na svakoj naslovnoj strani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.