Fifa: Reprezentacija Rusije bez himne i zastave

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) donela je odluka da, zbog ruskog napada na Ukrajinu, na tlu Rusije neće biti međunarodnih fudbalskih utakmica.
Fifa: Reprezentacija Rusije bez himne i zastave
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Zbornaja" će svoje utakmice igrati na neutralnom terenu bez gledalaca.
 
Fifa je u svom saopštenju zapretila Rusiji isključenjem ako se situacija brzo ne popravi.
Takođe, ruska fudbalska reprezentacija neće smeti da koristi ni rusku himnu ni rusku zastavu. 
 
Odluka je donesena jednoglasno, poručili su iz Ciriha.
"Fifa će nastaviti svoj dijalog s MOO-om, Uefa i drugim sportskim organizacijama kako bi odredila sve dodatne mere ili sankcije, uključujući i potencijalno isključenje iz takmičenja, koje će se primeniti u bliskoj budućnosti ako se situacija ne bude brzo popravljala", poručili su iz Fifa.
 
Poslednjih dana brojni savezi, fudbalski stručnjaci i igrači vrše pritisak na Fifa da Rusiji zabrani učešće na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru.
 
Poljska, Švedska i Češka već su najavile da sledećeg meseca neće igrati dodatne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo sa Rusima, a predsednik Francuskog fudbalskog sveza (FFF) Noel Le Gret poručio je kako bi Rusiju trebalo isključiti sa Mundijala.
  • .

    28.02.2022 07:29
    Kakvo bez himne i zastave?
    Rusiju izbaciti iz svega, zabraniti učešće na svim takmičenjima koja organizuje slobodan svet, pa nek sami naprave svoja takmičenja sa svojih nekoliko prijatelja na svetu koji se na prste izbrojati mogu.

    Ko je organizator, može da bira učesnike i to je najnormalnije.
    Rusiji, ako je i puste, bolje je da ne učestvuje jer biće izviždana.
  • Иги

    28.02.2022 01:29
    Спорт је званично умро.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.