FOTO: Dresovi Srbije od 100 odsto recikliranog materijala - najlakši koji je Puma ikad napravila

Fudbalski savez Srbije predstavio je garnituru dresova kojima će se fudbaleri predstaviti na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Kako se navodi, brend Puma je u saradnji sa FSS odlučio da Srbiji "podari reprezentativni grb i dres koji je inspirisan fantastičnim uspehom 'zlatnih orlića' i osvajanjem titule prvaka sveta na Novom Zelandu 2015. godine".

Objašnjava se i da je u pitanju najlakši i najudobniji dres koji je Puma ikada napravila.

Nacionalni savez, kao krovna institucija, treba da bude predstavljen kao moderna i autoritativna organizacija čija je misija sveobuhvatna briga o fudbalu. Sa druge strane, grb koji će ubuduće krasiti dres nacionalnih selekcija simbolizuje i sadrži više vrednosti: tradiciju, strast, posvećenost, jedinstvo i hrabrost. Inspirisan je tradicionalnim motivima, simbolima naše zemlje kroz istoriju, navodi se u saopštenju FSS.
 
Domaći crveni dres inspiran je zlatnom generacijom Orlića koja je 2015. godine vratila nadu i ponos srpskom fudbalu i osvojila svet na Novom Zelandu pobedom nad Brazilom. Upravo zato se na novom dresu nalaze zlatni detalji. Dres predstavlja korene i sećanje na vanvremenski uspeh generacije igrača od kojih mnogi danas nose dres najboljeg nacionalnog tima Srbije. Podsećamo da su i dresovi u kojima je igrala generacija rođena 1995. i 1996. godine, takođe bili u kombinaciji crvene i zlatne boje.
 
Puma je za sve nacionalne federacije kojima je tehnički partner u najnovijoj garnituri gostujućeg belog dresa usvojila isti koncept dizajna tako da se na sredini dresa sa prednje strane nalazi jedna vrsta rama, odnosno oblika koji za svaki savez predstavlja određeni simbol. Što se tiče dresa reprezentacije Srbije, geometrijski oblik okvira na sredini dresa odgovara konturama centralnog dela novog grba nacionalnih fudbalskih selekcija Srbije.

Dresovi imaju "ultraweave" performanse i "dryCELL" tehnologiju, čineći dres najlakšim i najudobnijim koji je Puma ikada napravila. Navodi se i da je četiri godine rađeno na testiranju i izradi dresa koji je težak samo 72 grama i, osim toga, dres je napravljen od 100 odsto recikliranih materijala.

  • Detelinara

    29.08.2022 16:18
    Sta je ovo, gde je plava boja uz crvenu i belu ? Otkud zuta boja ? Ovo nije dres Srbije
  • Fudbalije

    29.08.2022 15:59
    Zasto su krstici tako diskretni i zasto ne igramo u mantijama na Svetskom prvenstvu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).